loader
Imagine

Importanţa educaţiei în Europa viitorului

O nouă ediţie a emisiunii „Observatori la Parlamentul European” s-a difuzat exclusiv online vineri, 19 noiembrie, de la ora 13:00. Subiectul acestei dezbateri din ciclul Europa viitorului a fost educaţia.

Radu Rădulescu a dezbătut subiectul educaţiei cu:

  • Victor Negrescu, cadru universitar şi membru al Parlamentului European
  • Dan Ion Nanoveanu, absolvent al Universităţii Naționale de Muzică şi masterand în cadrul SNSPA
  • Andrei Bobocea, student la Informatică Economică - Academia de Studii Economice
  • Andrei Toma, lector univ. dr. la Departamentul de Informatică şi Cibernetică Economică din cadrul Academiei de Studii Economice.

Discuţiile s-au centrat în jurul viitorului educaţiei în Uniunea Europeană, al problemelor legate de sistemul educaţional românesc, al soluţiilor pentru îmbunătăţirea proceselor şi integrării tehnologiei în acest domeniu.

Europarlamentarul Victor Negrescu a pus accent pe importanţa investiţiilor în educaţie şi pe prioritizarea educaţiei ca model de societate. De asemenea, a menţionat necesitatea existenţei unui spaţiu european comun al educaţiei, pentru recunoaşterea diplomelor şi calificărilor la nivel european, pentru evaluarea investiţiilor, împărtăşirea recomandărilor pe zona de curriculum, formarea şi specializarea profesorilor.

S-a abordat şi chestiunea implementării proiectelor educaţionale, dar şi a problemelor ce împiedică punerea lor în practică, a bugetului Uniunii Europene pentru sfera educaţională, a suplimentărilor pentru programele Erasmus şi pentru Anul European pentru Tineret şi a oportunităţilor de finanţare pentru anul viitor.

Profesorul Andrei Toma a discutat despre sistemele unitare de educaţie, digitalizarea învăţământului în România, învăţământul online şi despre necesitatea unor sisteme integrate care să devină disponibile tuturor elevilor, despre interacţiunile online complexe şi digitalizarea elementelor de proces.

***

Moderator: Radu Rădulescu

Producător: Ion Stavre

***

Ediţia "Observatori la Parlamentul European" s-a difuzat exclusiv online, pe site-ul www.tvrplus.roYoutube (canalul oficial al TVR) şi Facebook (contul oficial al TVR 1).

***

Până la finalul lunii iunie 2022, în fiecare zi de vineri, de la ora 13:00, moderatorul TVR şi invitaţii săi vor urmări şi discuta seria de Conferinţe ale Parlamentului European dedicate viitorului UE. Emisiunea va fi difuzată în direct, din Studioul 4 al TVR, pentru a permite astfel interactivitatea, reacțiile privitorilor. La fiecare ediție, moderatorul va avea în platou un invitat, europarlamentar sau membru al board-ului Conferinţei PE pentru Viitorul Europei, plus alți trei invitați, studenți sau profesori din România şi UE, care se vor alătura dezbaterii prin intermediul platformei Skype. Seria Conferinţele PE va avea opt teme principale, printre care: justiție, drepturile omului, mediu sau digitalizarea UE, fiecare urmând a fi analizată la „Observatori la Parlamentul European”. Cele mai importante idei din cadrul emisiunii se pot constitui în propuneri pentru Viitorul Europei şi vor fi decupate şi postate pe platforma Conferinţele PE.

 

„Noi suntem TVR”

 

#TVR65