loader
Imagine

Galerie foto

Educația, digitalizarea, migrația și mediul în Europa viitorului

Vineri, 10 decembrie, de la ora 13:00, a continuat seria dezbaterilor ce urmăresc Conferinţele Parlamentului European dedicate viitorului UE. Emisiunea s-a difuzat exclusiv online pe TVR+, Youtube și Facebook. |VIDEO

Printre temele abordate în această ediție a emisiunii se regăsesc educația, migrația, schimbările de mediu și transformarea digitală. Gazda ediției, Monica Ilie-Prica, a stat de vorbă cu:

Dragoş Tudorache, europarlamentar, vicepreședinte al Renew Europe Group

Prof. univ.dr Remus Pricopie, rector SNSPA

Aurélien Krejbich, director executiv consorțiul CIVICA, European University of Social Sciences

Emil Schenkyr, student masterat Studii politice, Erasmus+ student la Sciences Po.

***

Europarlamentarul Dragoş Tudorache a vorbit despre planul Parlamentului European pentru sistemul educațional după pandemie, despre felul în care se pregătește Uniunea Europeană pentru schimbările aduse de digitalizare și despre reacția Parlamentului European la procesul global de transformare digitală. De asemenea, a abordat subiectul certificatului digital covid și a altor măsuri de luat la nivelul UE în context pandemic.

(w640)

Inițiativele UE privind schimbările de mediu au fost în egală măsură discutate în această ediție, la fel ca și prioritizarea investițiilor în acest sector. Dragoş Tudorache a menționat modalitățile în care este gestionată criza migrației, despre perspectiva umanitară, cea diplomatică și ce măsuri concrete se iau în această problemă la nivelul Uniunii.

(w640)

Prof. univ.dr Remus Pricopie a discutat despre educație și despre provocările universităților în perioada crizei provocate de pandemia covid-19. Digitalizarea și egalitatea în procesul de conectivitate, predarea cu implicarea inteligenței artificiale, familiarizarea pe scară largă a profesorilor și studenților cu noul mediu digital au fost printre temele tratate.

(w640)

Aurélien Krejbich, director executiv al consorțiului CIVICA, a definit rolul alianței pe care o reprezintă în a menține colaborarea permanentă a instituțiilor superioare de învățământ înscrise în acest for, a vorbit despre importanța programelor Erasmus, despre schemele de cooperare în domeniul cercetării, despre rețelele universitare și proiectele comune, despre tehnologiile ”data driven for social sciences” și despre modul în care CIVICA intenționează să implementeze viitoarele tehnologii în Europa.

(w640)

Emil Schenkyr a vorbit despre rolul CIVICA și beneficiile aduse studenților, despre experiența sa cu programul Erasmus, dar și despre impactul pandemiei asupra mediului universitar, era tehnologică și profesorii digitali.

***

Emisiunea „Observatori la Parlamentul European” a revenit cu un nou sezon, centrat pe „Europa viitorului” şi poate fi vizionată într-un nou format, exclusiv online pe site-ul www.tvrplus.roYoutube (canalul oficial al TVR)Facebook (contul oficial al TVR 1) și  pe tvr.ro/europaviitorului/.

Începând din 12 noiembrie până la finalul lunii iunie 2022, în fiecare zi de vineri, moderatorul TVR şi invitaţii săi vor urmări şi discuta seria de Conferinţe ale Parlamentului European dedicate viitorului UE.

Emisiunea va fi difuzată în direct, din Studioul 4 al TVR, pentru a permite astfel interactivitatea, reacțiile privitorilor. La fiecare ediție, moderatorul va avea în platou un invitat, europarlamentar sau membru al board-ului Conferinţei PE pentru Viitorul Europei, plus alți trei invitați, studenți sau profesori din România şi UE, care se vor alătura dezbaterii prin intermediul platformei Skype.

(w640)

Seria Conferinţele PE va avea opt teme principale, printre care: justiție, drepturile omului, mediu sau digitalizarea UE, fiecare urmând a fi analizată la „Observatori la Parlamentul European”.

Cele mai importante idei din cadrul emisiunii se pot constitui în propuneri pentru Viitorul Europei şi vor fi decupate şi postate pe platforma Conferinţele PE.

***

Moderator: Monica Ilie-Prica

Producător: Ion Stavre

 

„Noi suntem TVR”

 

#TVR65