loader
Imagine

Despre emisiune

Europa Viitorului este o premieră pentru televiziunea publică: este prima dezbatere online difuzată simultan pe mai multe platforme digitale.

Ne puteți găsi pe canalul Youtube al TVR (https://www.youtube.com/c/TVRcanaluloficial), pe pagina de Facebook a canalului TVR1 (https://www.facebook.com/fanTVR1), pe streamul TVRplus Exclusiv (https://www.tvrplus.ro/exclusiv) și pe Instagram.

Seria aceasta este, de fapt, sezonul al treilea al emisiunii Observatori la Parlamentul European și este dedicată Europei viitorului. TVR beneficiază astfel de al treilea grant de la Parlamentul European, care este o recunoaștere a rolului pe care îl are televiziunea publică în informarea corectă despre afacerile europene, despre viitorul Uniunii Europene, care este până la urmă, viitorul copiilor și nepoților noștri.

Până la finalul lunii iunie 2022, în fiecare zi de vineri, de la ora 13:00, moderatorul TVR şi invitaţii săi vor urmări şi discuta seria de Conferinţe ale Parlamentului European dedicate viitorului UE.

Emisiunea va fi difuzată în direct, din Studioul 4 al TVR, pentru a permite astfel interactivitatea, reacțiile privitorilor. La fiecare ediție, moderatorul va avea în platou un invitat, europarlamentar sau membru al board-ului Conferinţei PE pentru Viitorul Europei, plus alți trei invitați, studenți sau profesori din România şi UE, care se vor alătura dezbaterii prin intermediul platformei Skype. Seria Conferinţele PE va avea opt teme principale, printre care: justiție, drepturile omului, mediu sau digitalizarea UE, fiecare urmând a fi analizată la „Observatori la Parlamentul European”. Cele mai importante idei din cadrul emisiunii se pot constitui în propuneri pentru Viitorul Europei şi vor fi decupate şi postate pe platforma Conferinţele PE.

Așadar dezbatem în această emisiune, împreună cu tineri antrepenori, profesori și studenți de la universitățile europene membre în consorțiul CIVICA, temele conferinței privind viitorul Europei.

Temele care vor fi prezentate în perioada noiembrie 2021 – iunie 2022 sunt: schimbările climatice și de mediu, sănătatea, o economie mai puternică, justiția socială, relațiile Uniunii Europene cu celelalte state ale lumii, statul de drept, transformarae digitală, democrația europeană și migrația.​

***

Moderatori: Radu Rădulescu / Monica Ilie - Prica

Producător: Ion Stavre

 

„Noi suntem TVR”

 

#TVR65