loader
Foto

Galerie foto

Europa 360: Educația este prioritară

Fără o educație de bună calitate, nu se poate concepe Europa unită. Educația este importantă atât pentru maturizarea următoarei generații de cetățeni cât si pentru comunicarea între comunități.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Reportajele din această ediție a emisiunii sunt produse de TVR Timișoara și televiziunile publice din Italia, Polonia și Slovenia.

Brădet este o localitate izolată din Munții Banatului care s-a depopulat după dezindustrializarea zonei. Un grup de voluntari italieni din Asociația Il Giocatollo s-a implicat în ajutorarea localnicilor rămași fără alternative. Urmăriți un reportaj TVR Timișoara premiat la gala Circom Regional.

Programul Erasmus oferă studenților dintr-o țară a Uniunii Europene posibilitatea să facă o parte din studii într-o altă țară. E o experiență de viață importantă dar și o poartă de acces către noi oportunități. Dar un student din Italia care studiază biologia marină în Anglia va mai reveni în țara natală?

În estul Poloniei vin din ce în ce mai mulți tineri din Ucraina pentru a urma o școală din Uniunea Europeană. Localnicii mai în vârstă privesc cu reticență fenomenul pentru că în zonă au avut loc grave conflicte interetnice în timpul celui de-al doilea război mondial. Dar generația tânără este promotoarea împăcării dintre cele două națiuni.

În Slovenia, învățământul superior se concentrează în special în universitățile publice. Universitatea din Maribor este frecventată anual de 18.500 de studenți. O nouă lege a învățământului este în curs de pregătire iar prevederile acesteia nasc numeroase polemici în mediul universitar.(w235)

Urmăriți un proiect TVR Timișoara și Circom Regional finanțat de Parlamentul European.

Emisiunea “Europa 360” este difuzată duminică 1.03.2015 de la ora 19.30 pe TVR2 și pe TVR HD (cu reluare pe TVR2 luni 2.03.2015 de la ora 4:30) iar pe TVR Timișoara duminică 1.03.2015 de la ora 21:00 (cu reluare luni 2.03.2015 de la ora 12:30).

FILM.TVR.RO

Logo

 
Dirijorul Paavo Järvi, câștigător al Premiului Grammy, la „Podcasturile TVR#Enescu”, în 27 aprilie, la TVR Cultural

Sâmbătă, 27 martie, de la ora 13.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori la „Podcasturile TVR#Enescu”. Invitatul Valentinei Băințan este ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: Marţi, 23 Aprilie 2024

Dacă e marţi, e Telecinemateca la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, vedem drama „Lili Marleen (Germania, 1981)”.

Baletul „Frumoasa adormită”, combinația perfectă între basm și inovație artistică, în 23 aprilie, la TVR Cultural

Marți, 23 aprilie, de la ora 22.02, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească spectacolul ce reinterpretează celebrul balet ...