loader
Foto

Eroii de la manşa „Elicopterelor Forţelor Navale”, documentar în premieră la TVR

Documentarul despre viaţa piloţilor militari ai Forţelor Navale a putut fi urmărit miercuri, 22 iunie , de la ora 21.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

 

Documentarul este disponibil online pe TVR+.

Execută zilnic misiuni de apărare, în aer şi pe mare. Fac parte din elita Forţelor Navale. Ştiu că manşa pe care o mânuiesc cu dibăcie între apă şi cer poate fi uneori singura lor şansă de supravieţuire. Ei sunt Apărătorii Patriei şi îşi fac meseria atât în aer, cât şi pe mare. Li se spune piloţi navali, fiindcă sunt deopotrivă marinari şi piloţi de elicoptere. Îi vom revedea miercuri, pe 22 iunie, în documentarul Elicopterele Forţelor Navale, semnat de jurnalista TVR Cristina Ţilică şi difuzat în premieră la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+, de la ora 21.00.

Piloţii şi tehnicienii Grupului de Elicoptere din Forţele Navale de la Tuzla au reuşit, împreună cu specialiştii fabricii IAR Ghimbav din Braşov, în premieră mondială, printr-o soluţie românească, navalizarea unui elicopter IAR 330 Puma classic – destinat, în general, activităţilor terestre. Aflăm mai multe despre această reuşită din documentarul Elicopterele Forţelor Navale. Acestea sunt, de altfel, echipate pentru misiuni de căutare şi salvare, dar şi pentru a ajuta din aer fregatele României, în cazul unor atacuri. Multe dintre misiunile piloţilor militari sunt integrate în planul de apărare a spaţiului aerian internaţional, respectiv al spaţiului aerian NATO. De piloţii militari şi tehnicienii Forţelor Navale depinde efectuarea cu succes a misiunilor internaţionale NATO care se desfăşoară în apele României.

FILM.TVR.RO

Logo

 
„Dialoguri academice” între filosofii Mircea Dumitru și Radu J. Bogdan, în 28 aprilie, la TVR Cultural

Duminică, 28 aprilie, de la ora 22:35, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească dialogul dintre filosofii Mircea Dumitru, gazda ...

Dirijorul Paavo Järvi, câștigător al Premiului Grammy, la „Podcasturile TVR#Enescu”, în 27 aprilie, la TVR Cultural

Sâmbătă, 27 martie, de la ora 13.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori la „Podcasturile TVR#Enescu”. Invitatul Valentinei Băințan este ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: Marţi, 23 Aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, vedem drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).