loader
Foto

Galerie foto

Englezii, cetăţile şi ardelenii, la „Exclusiv în România”

Ediţia Exclusiv în România de săptămâna aceasta aduce telespectatorilor obiective unice din inima Transilvaniei. Emisiunea se difuzează sâmbătă, 29 aprilie, de la ora 18.00, la TVR 1 şi pe TVR+ , iar la TVR HD, duminică, 30 aprilie, de la 12.30.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Echipa Exclusiv în România revine în ţinutul bisericilor fortificate săseşti, de data aceasta la Saschiz şi Alma Vii, pe urmele unor altfel de saxoni: anglo-saxonii. Sâmbătă după-amiază, Cristi Tabără şi colegii lui ne prezintă noi obiective ce merită vizitate, locuri de poveste şi oameni unul şi unul. Emisiunea din 29 aprilie începe la ora 18.00, la TVR 1 şi TVR+, iar la TVR HD poate fi urmărită duminică, 30 aprilie, de la 12.30.

(w882) Cristi Tab

(w882) biserica

Îl vom cunoaşte, în ediţia din această săptămână, pe unul dintre englezii fondatori ai ADEPT şi pe tinerii români din organizaţia care a reuşit să includă vechea localitate în circuitul turistic internaţional, conservând, totodată, peisajele unice în Europa. Vom descoperi ceramica de Saschiz, reînviată după 180 de ani şi vom hoinări, pe jos sau pe bicicletă, printre colinele Transilvaniei, de la cetatea din Saschiz până pe dealul Breite, de lângă Sighişoara. Vom afla care erau obiceiurile saşilor din zonă şi ce însemna „vecinătatea” - die Nachbarschaft.

(w882) biserica f

(w882) atelier ol

(w882) detaliu ol

(w882) olarit

Vom ajunge apoi la Richiş, satul vestit pentru numărul record de străini stabiliţi aici şi îl vom întâlni pe Christian, care a emigrat din... Germania în România! Vom afla de la membrii fundaţiei Mihai Eminescu Trust, înfiinţată tot cu sprijinul britanicilor, cum se restaurează o clădire istorică şi vom ajunge până la cetatea Alma Vii, restaurată exemplar de aceeaşi fundaţie. Un loc unde vizitatorii au parte de tururi interactive, dar şi de invitaţii la masă şi de evenimente gastronomice. Călătorii noştri, de pildă, nimeresc tocmai la un atelier de... plăcinte.

(w882) la placint

Cum se descurcă în faţa tentaţiilor aflăm sâmbătă, de la 18.00, la TVR 1 şi TVR+, la Exclusiv în România.

Imagini cu locuri frumoase, locuri unice - toate completate cu poveşti bine spuse, cu oameni cum rar întâlneşti, dar şi cu secrete gastronomice, pe care Cristi Tabără şi colegii săi le descoperă în ţara noastră, fac parte şi din oferta noului sezon Exclusiv în România. Emisiunea poate fi urmărită, ca de obicei, sâmbătă, la TVR 1 şi www.tvrplus.ro, de la ora 18.00, iar la TVR HD, duminică, de la 12.30. Exclusiv în România este şi pe www.tvr.ro şi www.tvrplus.ro/editie-exclusiv-in-romania, precum şi pe www.facebook.com/fanTVR1 şi https://www.facebook.com/ExclusivInRomania. TVR+ este disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

Despre Exclusiv în România

Din 27 aprilie 2013, telespectatorii TVR 1 au ocazia să cunoască obiective turistice unice în Europa sau chiar în lume, care pot fi văzute Exclusiv în România. În fiecare sâmbătă, de la ora 18.00, românii pot afla ce potenţial turistic au locurile în care trăiesc, dar şi multe informaţii extrem de utile, dintr-o emisiune de turism semnată şi prezentată de Cristian Tabără. Exclusiv în România este transmisă în simulcast pe TVR HD şi online, pe www.tvrplus.ro.

În fiecare episod Exclusiv în România, Cristian Tăbără călătoreşte, descoperă şi prezintă obiective turistice, istorie, cultură, credinţă, arhitectură, tradiţii, gastronomie, facilităţi turistice şi, mai ales, unicate europene şi mondiale din România, dintre care unele sunt încă necunoscute şi neexploatate turistic. Emisiunea întâlneşte telespectatorul cu destinaţii spectaculoase, cu povestea şi istoria locului, cu facilităţi locale (acces, cazare, distracţii, costuri), cu trasee de încercat, specific local, gastronomie, tradiţii şi atracţii locale.

 

Realizator: Cristian Tabără

Producători: Cristina Madgearu, Marin Găbudean

FILM.TVR.RO

Logo

 
”Dăruiește Românie!”, o nouă întâlnire cu artiști îndrăgiți, sâmbătă, la TVR 3

Victoria Cociaș, Ozana Barabancea, Alexandra Ungureanu, Andreea Toma, Doru Isăroiu & Red Parlament sunt așteptați de Carmen Târnoveanu la ...

Schimbări în ordinea de desfășurare a Finalei Eurovision Song Contest

Ediția 68 a Eurovision Song Contest introduce o schimbare în modul în care este decisă ordinea de desfășurare a Finalei. Artiștii pot alege să ...

„Lumea de aproape”: Viitorul înseamnă educație | VIDEO

Marți, 16 aprilie, de la ora 17.30, la TVR Craiova am aflat subiectele dezbătute în cadrul  conferinței ,„ParentingNet”.