loader
Foto

Galerie foto

Punctul pe AZi şi Orizont European de la TVR MOLDOVA, acum şi la TVR 3

După „Telejurnal Moldova”, telespectatorii TVR 3 pot urmări, din 13 iunie, alte două emisiuni realizate de jurnaliştii TVR MOLDOVA. De luni până vineri, de la 0.30, românii vor fi conectaţi la actualitatea de la Chişinău.

 

Odată cu grila de vară, telespectatorii TVR 3 vor fi mai informaţi cu privire la realitatea din Republica Moldova, graţie celor două emisiuni realizate de postul TVR MOLDOVA, respectiv Punctul pe AZi şi Orizont European. Cele două producţii vor putea fi văzute şi în România, de luni până vineri, după miezul nopţii, la TVR 3 şi online, pe TVR+.

Începând din 13 iunie, jurnaliştii Vitalie Guţu şi Vasile Munteanu pun Punctul pe AZi şi la TVR 3, de luni până joi, de la ora 00.30. Emisiunea face parte din tronsonul de ştiri şi dezbateri realizat la Chişinău de jurnaliştii TVR MOLDOVA, a căror prioritate este să nu rateze niciun eveniment important din ţară. La Punctul pe AZi sunt analizate principalele evenimente politice, economice şi sociale ale zilei, în context local, regional şi european. Reforma în justiţie, problema transnistreană, parcursul Republicii Moldova către integrarea europeană sunt doar câteva subiecte pe care le abordează cei doi jurnalişti şi invitaţii lor la Punctul pe AZi.

Emisiunea se difuzează în premieră la TVR MOLDOVA, de la ora 21.00, în direct, fiind preluată şi de TVR Internaţional, a doua zi, de la ora 09.00. Mai multe despre temele abordate de cei doi moderatori citiţi aici.

(w882) Miruna Mun

Tot din această vară, mai exact din 17 iunie, jurnalista Miruna Munteanu ne dă întâlnire şi ea la TVR 3, în fiecare vineri noapte, de la 00.30, la Orizont European. Cu un bogat conţinut în informaţii de interes general, emisiunea realizată sub formatul unui duplex Bucureşti-Chişinău ajută cetăţenii Republicii Moldova să cunoască mai bine problematica şi valorile europene, în vederea integrării în Uniunea Europeană. Un viitor european înseamnă mai multe locuri de muncă şi salarii mai bune, comerţ mai extins şi investiţii sporite, un sprijin în consolidarea respectării drepturilor omului şi în promovarea libertăţii de circulaţie a cetăţenilor Republicii Moldova. Toate aceste schimbări necesită însă timp, eforturi şi informare. Stadiul reformelor în Republica Moldova, protestul Platformei DA la Chişinău, alegerea noului guvernator al Băncii Naţionale din Moldova, rezoluţiile Consiliului European privind Republica Moldova sunt câteva teme de discuţie propuse de Miruna Munteanu invitaţilor săi.

Orizont European se difuzează, în premieră, vinerea, de la ora 21.00, la TVR MOLDOVA, iar de la miezul nopţii, la TVR Internaţional. Telespectatorii pot timite mesajele lor echipei emisiunii la adresa de e-mail orizonteuropean@tvr.ro sau pe pagina de Facebook Orizont European. Mai multe informaţii despre ediţiile anterioare Orizont European citiţi aici.

Din vara anului trecut, telespectatorii TVR 3 primesc zilnic, de luni până vineri, cele mai importante ştiri de la Chişinău, prin intermediul Telejurnalului Moldova, transmis în direct, de la ora 19.00, în simulcast cu TVR MOLDOVA. De luni, ei vor putea viziona Telejurnalul Moldova pe TVR 3, 7 zile din 7!

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...