loader
Foto

Galerie foto

Emisiuni dedicate compozitorului Frédéric Chopin, din 6 februarie, la TVR 1

În fiecare zi de sâmbătă, de la ora 16.00, la TVR 1 şi TVR+ vedem câte un episod din seria Bon anniversaire, Monsieur Chopin , o colecţie de 19 emisiuni dedicate marelui romantic polonez.

 

Cadou special pentru iubitorii muzicii lui Frédéric Chopin: începând din 6 februarie, TVR 1 difuzează în fiecare zi de sâmbătă, de la ora 16.00, câte un episod din seria Bon anniversaire, Monsieur Chopin, o colecţie de 19 emisiuni dedicate marelui romantic polonez.

Telespectatorii TVR 1 vor putea asculta, în cadrul seriei de emisiuni Bon anniversaire, Monsieur Chopin, întreaga operă pentru pian a lui Chopin, împreună cu detalii din viaţa compozitorului, povestită de marele actor francez Pierre Arditi. Seria începe sâmbătă, 6 februarie, când, de la ora 16.00, ascultăm mazurcile şi polonezele, două dintre cele mai populare stiluri compoziţionale ale lui Chopin.

(w500)

Seria Bon anniversaire, Monsieur Chopin a fost realizată în anul 2010, cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la naşterea compozitorului şi cuprinde toate recitalurile susţinute în cadrul evenimentului care a marcat bicentenarul naşterii lui Frédéric Chopin. Franţa a găzduit în două dintre locurile care au avut o semnificaţie aparte pentru compozitor - Châteauroux şi Paris – integrala operelor pentru pian ale compozitorului polonez.

Aniversarea a fost prilejul unei întâlniri excepţionale, prin intermediul muzicii, a 60 de pianişti de toate vârstele, de la nume deja cunoscute ale muzicii clasice, la tineri muzicieni aflaţi la începutul unei cariere promiţătoare.

(w882)

În episodul 1, care se difuzează pe 6 februarie, programul va include:

Poloneza în sol minor, B1  - interpretează Elian RAMAMONJISOA

Poloneza în Si bemol Major B. 3 - interpretează Henri GODIAN

Poloneza în La bemol Major B. 5 - interpretează Elian RAMAMONJISOA

Poloneza în Sol diez minor B. 6 - interpretează Gaspard DEHAENE

Mazurca în La bemol Major  B. 7 - interpretează Mika AKIYAMA

Rondo în Do minor op. 1 - interpretează Mika AKIYAMA

Mazurca în Sol Major 16 - interpretează Mika AKIYAMA

Mazurca în Si bemol Major B. 16 - interpretează Mika AKIYAMA

Poloneza în Si bemol minor B. 13 - interpretează Mika AKIYAMA

Variaţiuni in Mi major pe o temă germană “Der Schweizerbub” B. 14 - interpretează Honoré BEJIN

Mazurca în La minor op. 68 No. 2 - interpretează Mika AKIYAMA

Seria Bon anniversaire, Monsieur Chopin, de la TVR 1, va cuprinde în săptămânile următoare şi interpretări ale unor lucrări mai puţin cunoscute compuse de Frédéric Chopin pentru pian.

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...