loader
Foto

Ediţie specială „Vorbeşte corect!" de ZIUA LIMBII ROMÂNE

De Ziua Limbii Române, realizatorii emisiunii „Vorbeşte corect!" au pregătit o ediţie specială care va fi difuzată miercuri, 31 august, la TVR 1, TVR HD, TVR Moldova şi TVR Internaţional.

 

Pe 31 august, Limba Română este sărbătorită în România şi Republica Moldova. Limba română este, între limbile romanice, a cincea după numărul de vorbitori, în urma spaniolei, portughezei, francezei şi italianei, fiind vorbită în toată lumea de 28 de milioane de persoane, dintre care 24 de milioane o au ca limbă maternă. 17 milioane se află în România, unde româna este limbă oficială şi limbă maternă pentru mai mult de 90% din populaţie.
În Republica Moldova, unde este numită „limba noastră”, româna este limbă oficială şi limbă maternă pentru trei sferturi din populaţie, iar în provincia autonomă Voivodina din Serbia, limba română este una dintre cele şase limbi oficiale.
Ziua Limbii Române a fost celebrată pentru prima dată în calitate de sărbătoare legală în Republica Moldova la 31 august 1990.
Din 1994, o parte din poezia „Limba noastră" scrisă de Alexei Mateevici, reorganizată sub forma a cinci strofe de câte patru versuri, a fost aleasă ca Imn naţional al Republicii Moldova.

De Ziua Limbii Române, Ruxandra Gheorghe-Negrea ne aduce o ediţie specială a emisiunii Vorbeşte corect!, pe care o putem vedea la 16.54, la TVR 1, TVR HD, TVR Moldova şi TVR Internaţional, precum şi online, pe TVR+.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...