loader
Foto

Galerie foto

Ediţie specială Universul credinţei de Sf. Maria

TVR 1 a transmis în direct pe 15 august, de la ora 09.30, Sfânta Liturghie cu ocazia hramului Adormirii Maicii Domnului.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Creştinii ortodocşi şi catolici sărbătoresc, pe 15 august, Sfânta Maria Mare sau Adormirea Maicii Domnului, care marchează trecerea de la vară la toamnă. Într-o ediţie specială Universul crediţei, TVR 1 va transmite în direct de la Mănăstirea Nicula din judeţul Cluj Sfânta Liturghie cu ocazia hramului Adormirii Maicii Domnului.

Anul acesta, la slujbă vor participa Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, Înalt PreaSfinţitul Andrei Andreicuţ, precum şi înalţi prelaţi ai Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord şi ai Episcopiei Spaniei și Portugaliei.

Zeci de mii de credincioşi sunt aşteptaţi în 15 august să participe la slujbele religioase şi să se roage la Icoana Făcătoare de Minuni. Transmisiunea directă a TVR începe la ora 09.30 şi va dura două ore.

Universul credinţei nu este doar o emisiune religioasă. Duminica, de la 07.30 şi de la 08.30, TVR 1 vă oferă o perspectivă aparte asupra spiritualităţii creştine, a istoriei, educaţiei morale, culturii. Universul credinţei adună tot ceea ce e mai valoros şi mai frumos în istoria, cultura, credinţa şi spiritualitatea creştină românească. Vă aduce vorbe bune şi oameni care se ridică deasupra celor lumeşti, pace, bunătate şi înţelepciune.

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...