loader
Foto

Ediţie specială „Ora Regelui”, la TVR 1

Echipa Ora Regelui ne propune o ediţie în care Bogdan Şerban-Iancu şi invitaţii săi dezbat temele momentului în legătură cu Familia Regală din România. Sâmbătă, 18 noiembrie, la TVR 1 şi TVR+, începând cu ora 15.00.

 

Într-o ediţie specială a emisiunii Ora Regelui, realizatorul Bogdan Şerban - Iancu aduce în discuţie temele fierbinţi ale momentului: vor fi analizate comunicatele Casei Majestăţii Sale referitoare la starea de sănătate a Regelui Mihai, intenţia nepotului Său de a-l vedea pe Regele Mihai, dar şi viitorul Familiei Regale.

Invitaţii lui Bogdan Şerban - Iancu sunt: analistul politic Ion Bogdan Lefter, istoricul Ştefan Popescu şi jurnalistul Val Vîlcu. Camelia Csiki, trimisul special al TVR în Elveţia,  ne vorbeşte despre semnificaţia veştilor de la reşedinţa Regelui.

Ora Regelui se vede la TVR 1 şi TVR Moldova sâmbătă, 18 noiembrie 2017, de la ora 15.00, iar la TVR Internaţional tot pe 18 noiembrie, dar de la ora 16.00.

Regia artistică: Dan Manoliu

Producător: Lidia Voicu

Realizator: Bognda Şerban Iancu

 

Dar până la ediţia Ora Regelui de sâmbătă, 18 noiembrie, puteţi viziona aici ediţia de săptămâna trecută a emisiunii pe teme istorice despre monarhie şi regii României:

 

*** Despre Ora Regelui:

O emisiune pe teme istorice despre monarhie şi regii României, Ora Regelui oferă publicului informaţii despre ce a însemnat Monarhia pentru români, cum au influenţat regii istoria, cultura şi viaţa politică, economică şi socială a românilor. Timp de aproape o oră, rulează secvenţe inedite din arhivele cinematografice, dar şi imagini de astăzi. Emisiunea vorbeşte despre diferenţele dintre ce a fost şi ce este România, cât de bine au fost transmise şi învăţate lecţiile istoriei şi cât din ceea ce am învăţat - mai ales în perioada celor 45 de ani de comunism - despre Monarhie şi Regele Mihai, este mit sau adevăr.

Emisiunea conţine reportaje pe subiecte istorice, despre Casa Regală a României din vremea lui Carol I până astăzi, imagini mărturii de arhivă, vox-uri de la oameni simpli (despre rolul pe care l-a avut şi îl mai are Regele Mihai, Casa Regală sau despre momente ale istoriei care au fost reinterpretate în ultimii 60 de ani), dar şi interviuri cu diverse personalităţi şi o agendă actualizată a Casei Regale (vizite la alte case regale, acţiuni pe care le întreprinde Casa Regală pentru a reprezenta imaginea României în afara ţării, acţiuni economice, caritabile, importanţa pe care a avut-o Casa Regală în procesul de integrare în UE şi NATO etc.).

FILM.TVR.RO

Logo

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Irina Drăgan, una dintre primele femei jandarm din țară, și antreprenoarea Alexandra Solea, la podcasturile „ArtELE”. Drăgan: Prin munca mea, am avut ocazia să depăşesc prejudecăţi, şabloane şi critici

În ultimul weekend din luna martie, de la ora 13.00, la podcasturile „ArtELE”, Valentina Băințan discută cu Irina Drăgan, una dintre primele ...

Un nou sezon al emisiunii „Dialoguri academice”, din 31 martie, la TVR Cultural. Prima invitată, dr. Maria Dorobanțu

TVR Cultural și Academia Română îi invită pe telespectatori, din 31 martie, la un nou sezon al emisiunii „Dialoguri academice”. Dr. Maria ...