loader
Foto

Galerie foto

Ediţie haiducească „Exclusiv în România”

Emisiunea prezentată de Cristi Tabără participă la primul Festival al Haiducilor din zona Bucovinei . În urmă cu 150 de ani, la Grinţieş, Neamţ, îşi făceau veacul haiducii din această parte a ţării. Aflăm mai multe la „ Exclusiv în România ” de la TVR 1 pe 11 noiembrie, ora 18.00.  

 

La ediţia din 11 noiembrie, Exclusiv în România merge la Grinţieş - Neamţ, la primul Festival al Haiducilor din zona Bucovinei.

Nu întâmplător a fost ales acest loc pentru desfăşurarea festivalului: chiar aici îşi făceau veacul haiducii din această parte a ţării, în urmă cu o sută cincizeci de ani.

Urmând tradiţia, organizatorii festivalului au pus la cale, după reguli haiduceşti, un concurs cu mai multe probe la care au participat şi prezentatorii emisiunii.

(w882)

„Am urcat cu maşinile de teren până pe vârful Grinţieş, pentru a vedea locul unde haiducii îşi pândeau prada, după care l-am vizitat şi pe fierarul satului. Încă mai lucrează cu multe unelte tradiţionale, după reguli strămoşeşti”, ne-a spus Marin Găbudean, producătorul emisiunii.

(w882)

(w882)

Iar călătoria a continuat apoi cu un traseu turistic care trece prin Cheile Bicăjelului, paralel cu Cheile Bicazului. Traseul poate fi parcurs doar pe jos, cu rucsacul în spate.

„Am ajuns şi pe unul dintre cele mai noi, dar şi mai spectaculoase trasee de via ferrata de la noi din ţară. Acest traseu turistic se numeşte Astragalus, după o plantă unică, pe cale de dispariţie, care trăieşte doar aici, în zona Cheilor Bicazului”, a completat şi jurnalistul Daniel Georgescu.

Aşadar, sâmbătă, 11 noiembrie, de la 18.00, nu rataţi o ediţie cu adevărat haiducească Exclusiv în România. Emisiunea poate fi urmărită la TVR 1 şi online, pe TVR+.

(w882)

(w882)

Reporter: Daniel Georgescu

Producători: Marin Găbudean, Cristina Madgearu

Mai sunt locuri de văzut Exclusiv în România? „În orice zonă poposim în România, descoperim acele simboluri ale ţării care ne fac să fim mândri de ţara noastră. Unicate de mici sau mari dimensiuni, răsunătoare sau cu o strălucire discretă. Aşadar nu ne putem opri. Nu e încă timpul!”, spun realizatorii emisiunii. În noul sezon Exclusiv în România, cel cu numărul 10, Cristian Tabără şi echipa lui ne arată nu doar o Românie frumoasă cu peisaje şi locuri minunate, ci caută să ne reamintească simboluri care ne fac să fim mândri de ţara noastră. Exclusiv în România a revenit cu ediţii în premieră la TVR 1, TVR HD din 7 octombrie, tot sâmbăta, de la ora 18.00.

Exclusiv în România este o emisiune de turism, gen “travel and discover”, în care Cristi Tabără călătoreşte, descoperă şi prezintă România pe mai multe coordinate: obiective turistice, istorie, cultură, credinţă, tradiţii gastronomice, dar mai ales unicate europene şi mondiale, care sunt sau care pot deveni destinaţii turistice.

Exclusiv în România prezintă România pozitivă şi competitivă, cu unicate mondiale, europene şi regionale, o Românie multiculturală şi multietnică, de care românii sunt mândri şi pe care străinii nu au de ce să o judece prin prisma unor şabloane învechite.

Emisiunea poate fi urmărită, ca de obicei, sâmbătă, la TVR 1, de la ora 18.00. Exclusiv în România este şi pe www.tvr.ro, precum şi pe www.facebook.com/fanTVR1 şi https://www.facebook.com/ExclusivInRomania.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...