loader
Foto

Economia îngenuncheată de facturile la energie | VIDEO

Anul 2022 a adus facturi exorbitante la energie electrică şi gaze naturale. Cum rezistă antreprenorii? Dar consumatorii casnici?Marți, 25 ianuarie, de la ora 21.00, într-o nouă ediție a emisiunii „Investiți în România!”, de la TVR Internațional.

 

Ce perspectivă are producția, mai ales sectorul alimentar?

Care sunt soluțiile și de ce întârzie aplicarea lor?

Octavian-Dragomir JORA a discutat cu Maria GRAPINI, membru al Parlamentului European, despre evoluţia preţurilor la energie electrică şi gaze naturale în România, comparativ cu celelalte state membre din blocul comunitar, dar şi despre impactul acestora asupra industriei şi agriculturii. Am aflat cât de afectaţi sunt antreprenorii de facturile exagerate la energie şi ce soluţii aşteaptă de la autorităţi.

Dumitru-Viorel FOCŞA, vicepreşedintele Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare, din Camera Deputaţilor şi secretarul Comisiei parlamentare de anchetă pentru stabilirea cauzelor creşterii substanţiale a preţurilor gazelor naturale şi energiei electrice, a vorbit despre riscurile asupra economiei, eficienţa măsurilor de plafonare și de compensare luate de Guvern şi ne-a spus care este stadiul anchetei desfăşurate de Comisia parlamentară, privind facturile exorbitante şi cine le suportă.

Tot în această ediție, am stat de vorbă și cu Mihai IONESCU, președintele Asociației Naționale a Exportatorilor și Importatorilor din România, despre cum influenţează scumpirile la utilităţi, competitivitatea produselor autohtone.

(w882) iir 25 ian

Invitaţii lui Octavian-Dragomir JORA au fost:

  • MARIA GRAPINI – membru al Parlamentului European
  • Dumitru-Viorel FOCŞA - vicepreşedinte Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare, Camera Deputaţilor; secretar Comisia parlamentară de anchetă pentru stabilirea cauzelor creşterii substanţiale a preţurilor gazelor naturale şi energiei electrice
  • MIHAI IONESCU – președinte Asociația Națională a Exportatorilor și Importatorilor din România

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

Așteptăm opiniile și sugestiile dumneavoastră pe pagina de Facebook a emisiunii sau pe adresa de email: investitiinromania@tvr.ro.

***

Partenerul emisiunii:

(w100) hotel sigl O investiție făcută de români

https://www.hotelmarivila.ro/ro

https://www.facebook.com/MariVilaHotel

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...