loader
Foto

Despre performanțele Echipei Naționale de Robotică, la "A doua Românie"

Corina Dobre v-a invitat să revedeți o ediție despre români cu reușite în afara țării, joi, 5 august, de la ora 21:00, la TVR Internațional și online pe TVR+.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Lucian Brujan a plecat în Germania în 2002 cu o bursă de studii. Până în 2012 a predat la un universități din Irlanda, Marea Britanie, Spania, Portugalia, Slovenia, Serbia și România. Din 2016, este director de programe la Academia Națională  „Leopoldina", din Germania , una dintre cele mai mari si mai vechi academii de științe din lume, dar este  si membru al prezidiului Asociației pentru Europa de Sud-Est, o importantă organizatie germană formata din oameni de știință și profesioniști.

(w882) lucian la

Florența, un oraș cu care România are legături profunde, datorită marilor personalităţi care au scris pagini din istoria României şi care şi-au găsit refugiul în Italia. Una dintre aceste personalități a fost Regina Mamă Elena a României, care a petrecut mai mult de trei decenii la Vila Sparta, între Florența și Fiesole, lăsându-și amprenta asupra locului. Cu ocazia aniversării a 125 de ani de la naşterea sa, la Florenţa au avut loc mai multe manifestări şi evenimente care i-au fost dedicate.  Melania Cristina Cotoi este președinta Asociației Culturale Alternativa și promovează valorile istorice românești în Peninsulă.

(w882) a doua rom

Vă prezentăm și cele mai recente performanțe internaționale ale Echipei Naționale de Robotică a României, AutoVortex. Echipa condusă de profesorul Ionuț Panea a demonstrat o dată în plus că este  una dintre cele mai bune echipe de robotică din lume, după ce a câștigat locul 1 și medalia de aur la Campionatul Internațional de Robotică First Tech Challenge - Rusia 2021.

(w882) echipa d e

***

Echipa emisiunii:

Moderator: Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă, Lucian Băbeanu, Sandrino Gavriloaia şi Doru Ionescu

Documentarist: Gabriela Mocanu

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...