loader
Foto

După 60 de ani, Teatrul continuă la Televiziunea Română cu o nouă abordare

Spectacolele sunt programate la TVR 3, TVR Internaţional şi TVR Moldova ţinând cont de profilul publicului

 

În anul în care se împlinesc 60 de ani de la prima producţie de teatru a TVR, iubitorii acestui gen de programe primesc un cadou neaşteptat. Spectacolele de teatru vor fi programate şi difuzate la Televiziunea Română ţinând cont de multiculturalitatea şi multiconfesionalitatea publicului larg. Scopul este ca Teatrul la TVR să răspundă nevoii fanilor acestui gen de producţii – ţinând cont, cât mai fidel, de profilul telespectatorilor.

Ajuns la venerabila „vârstă” de 60 de ani, Teatrul continuă existenţa sa la Televiziunea Română cu o misiune extinsă, urmând să fie difuzat la exact acele posturi care, conform profilurilor lor, acoperă un număr cât mai mare de public divers. Este vorba de TVR 3 – postul cu cea mai bună acoperire culturală, regională şi naţională, de TVRi – singurul post care se adresează românilor de pe toate continentele cu emisie free, necriptată şi de TVR Moldova - cel mai îndrăgit post al românilor de peste Prut.

Programarea pieselor de teatru se face ţinând cont de faptul că TVR 3 este urmărit de un număr foarte mare de minorităţi naţionale (care vor avea parte de spectacole sub auspiciile diversităţii culturale şi lingvistice - cu subtitrare în limba română), în timp ce TVRi şi TVR Moldova sunt două posturi urmărite preponderent de telespectatori care doresc să fie conectaţi la limba şi cultura română.

„Focusarea spectacolelor de teatru pe TVR 3, TVRi şi TVRM vine ca o măsură firească de a răspunde interesului public, ţinând cont de abordarea multiculturală şi multiconfesională a acestor posturi din portofoliul Televiziunii Române,  de circumscrierea lor în profilul cultural –educativ -regional al TVR 3 şi în unicitatea celor două posturi care emit în afara ţării”, declară Mircea Neacşa, coordonatorul cu atribuţii de director al TVR 3 – postul cu cea mai completă ofertă teatrală.

Astfel, din 3 noiembrie, Teatrul la TVR (spectacole noi, preluări din oferta instituţiilor teatrale şi selecţiile din Arhiva TVR) - va putea fi urmărit în fiecare vineri de la ora 23.00 la TVR Internaţional şi duminica, de la ora 20.00 la TVR 3 iar de la 22.00 la TVR Moldova.

Vineri, 3 noiembrie la TVRi şi duminică, 5 noiembrie la TVR 3 şi TVR Moldova, Televiziunea Română o aniversează pe marea actriţă Mariana Mihuţ (care, în 7 noiembrie, sărbătoreşte împlinirea a 75 de ani de viaţă) prin programarea spectacolului Cadavrul viu, de Lev Tolstoi - o montare de excepţie în regia lui Cornel Popa.

FILM.TVR.RO

Logo

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Drama „Marocco/Mikado” (2021), în 4 aprilie, la TVR Cultural: Într-un șir de întâmplări în care toți au avut intenții bune, dar totul se sfârșește cu moarte, cine e vinovatul?

Dramele „Femei obișnuite” (2019), „Marocco/Mikado” (2021) și „Pather Panchali” (1955) sunt propunerile TVR Cultural pentru telespectatori, în ...