loader
Foto

Galerie foto

„Drum bun!”: accidente rutiere cauzate de consumul de alcool

Cristina Șoloc și invitații ei ne vorbesc despre viața unui șofer de TIR și despre alcoolul la volan, în ediția cu numărul 9 a emisiunii deactualitate, informare și educație rutieră Drum bun!. Joi, 29 iunie, de la 22.30, la TVR 1 ȘI TVR+.

 

România se află pe locul 9 într-un top european și pe locul 29 într-un clasament la nivel mondial, după ponderea deceselor din accidente de circulaţie, produse ca urmare a consumului de alcool. Conform unui raport realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, 18% dintre accidentele mortale petrecute în România sunt cauzate de consumul de alcool. Bărbații produc de 3 ori mai multe accidente rutiere atribuite consumului de alcool comparativ cu femeile.

Plecaţi aproape în permanenţă de acasă şi expuşi riscului, atât când sunt în trafic, cât şi când sunt parcaţi, şoferii de TIR sunt considerați… o verigă foarte importantă în economie. Sunt voci care susțin că, fără mărfurile pe care le transportă, economia s-ar putea bloca. Uneori însă, pentru a putea să obțină venituri suplimentare, unii șoferi de TIR acceptă să plece în curse repetate, fără a respecta timp suficient odihnei și repaosului. Din cauza oboselii la volan, se întâmplă accidente. Alcoolul la volan și viața unui șofer de TIR sunt principalele subiecte ale ediției cu numărul 9 a emisiunii Drum Bun!, pe care telespectatorii TVR 1 și TVR+ o pot urmări joi, 29 iunie, de la 22.30.

Emil Gâtej, specialistul în conducere defensive și psihologie rutieră de la ATA, a condus pentru această ediție a emisiunii un TIR, iar Cristina Șoloc a încercat… ochelari de bețiv, tocmai pentru a experimenta și, apoi, a vă arăta ce se întâmplă când urci la volan după ce ai consumat băuturi alcoolice.

(w882)

Telespectatorii Drum bun! sunt invitaţi să participe la un concurs care se desfăşoară pe pagina de Facebook a emisiunii şi al cărui regulament poate fi accesat aici. Premiile puse la bătaie sunt: săptămânal, un gadget “SmartLink Bluetooth Handsfree with Car Charger Docking Station – Vetter”, iar lunar - o cameră video auto, model“Vicovation”, ambele oferite ca premiu de SC Compania de conţinut online SRL.

 

Jurnalist: Diana Ilica

Realizator: Cristina Şoloc

Producător: Aura Dobre

 

„Acum mulţi ani, exista o emisiune care se preocupa de siguranţa şi educaţia noastră rutieră, tot pe TVR 1, realizată de Virgil Vochină. Din aprilie, în fiecare joi seara, în emisiunea Drum Bun! vom continua ce a început domnul Virgil Vochină, ba mai mult, ne-am unit forţele într-o colaborare care să fie folositoare tuturor participanţilor la trafic”, spune Cristina Şoloc, prezentatoarea programului pe care telespectatorii îl pot urmări la TVR 1 joi, de la 22.30.

Pentru toţi cei implicaţi în trafic, fie că sunt şoferi profesionişti sau amatori, pietoni, motociclişti sau biciclişti, TVR 1 difuzează emisiunea Drum bun!. În fiecare joi, de la 22.30, Cristina Şoloc şi specialişti ai Academiei Titi Aur aduc sfaturi pentru toţi participanţii la trafic.

Drum bun! este o coproductie TVR şi Academia Titi Aur.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...