loader
Foto

Dramă şi comedie în weekend, la TVRi

Contextul sanitar post război şi scoaterea din rutină a unui celibatar sunt reflectate  în filmele acestui sfârşit de săptămână la TVR Internaţional.

 

Sâmbătă, 2 martie, ora 23.00, TVRi vă invită să vizionaţi un film istoric românesc dedicat Centenarului Marii Uniri - drama „Doctorul Poenaru" (1978), ecranizare a romanului omonim al lui Paul Georgescu.

În anul 1919, imediat după Primul Război Mondial, tânărul medic Mitică Poenaru este trimis ca director la spitalul comunal dintr-un sat sărac şi izolat din Bărăgan. El încearcă să–şi facă onest meseria de medic, în pofida lipsurilor inerente şi a micilor complicităţi locale. Eforturile sale de a impune reguli stricte de igienă şi de a îmbunătăţi starea de sănătate a localnicilor se lovesc de corupţie, de inerţia sătenilor şi de obtuzitatea unor şefi locali; drept urmare, doctorul Poenaru se vede nevoit, în cele din urmă, să se recunoască înfrânt.

Regia şi scenariul: Dinu Tănase

Cu: Victor Rebengiuc, Ştefan Iordache, Elena Dacian, Gheorghe Dinică, Vasile Niţulescu

* 1977 - Premiul Uniunii Scriitorilor

* 1978 - ACIN - Diplomă de onoare - Vasile Niţulescu

* 1978 - Costineşti - Premiile pentru interpretare masculină - Ştefan Iordache - şi pentru muzică – Adrian Enescu

(oar_w460)

Duminică, 3 martie, ora 23.00, actori precum: Mircea Diaconu, Carmen Galin şi Rodica Mandache vă vor bucura cu o comedie a anului 1991 – „Telefonul".

Radu, un tânăr inginer celibatar, îşi împarte timpul între serviciu şi programul lipsit de evenimente importante de acasă, în care televizorul se află pe primul plan. Într-o seară ploioasă este deranjat de apelul telefonic al unei femei şi se trezeşte antrenat într-o aventură plină de neprevăzut.

Regia: Elisabeta Bostan

Scenariul: Ion Marinescu

Cu: Mircea Diaconu, Carmen Galin, Rodica Mandache

 

Surse foto: adevarul.ro şi diseara.ro

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...