loader
Foto

Galerie foto

Doi olteni, tată şi fiu, concurenţi la „Vedeta populară”

Pe 3 decembrie, am avut din nou întâlnire cu Iuliana Tudor şi interpreţii de folclor dornici să devină „Vedeta populară”.

 

Situaţie inedită la Vedeta populară de la TVR 1: pentru cea de-a şaptea ediţie, am aavut doi concurenţi nu numai din acelaşi judeţ, ci chiar din aceeaşi familie.

Constantin şi Cosmin Gaciu, tată şi fiu, au concurat pentru un loc în semifinala Vedeta populară de la TVR 1.

Constantin Gaciu e mândru că este oltean şi vrea să ducă trofeul Vedeta populară la Craiova. Are 36 de ani, iar 25 dintre aceştia i-a dedicat muzicii. Cântă cu vocea, dar şi la cobză. Cosmin, fiul lui, are 18 ani şi cântă la cobză, dar şi la vioară, instrumente pe care a început să le studieze încă de când a învăţat să rostească primele cuvinte. Şi el vine la Vedeta populară hotărât să câştige.

(w882)

Pe lângă cei doi olteni tată şi fiu, concurează pentru locul din semifinală şi: Ioana Ţăranu (61 de ani), care, deşi locuieşte în judeţul Arad de mult timp, va reprezenta Bucovina natală; Sabina Leonte Alb - o concurentă din Bistriţa Năsăud, psiholog, care s-a apucat de muzică în urma unui pariu; Marioara Colgia, din Banat, concurentă care a început să cânte după ce s-a pensionat şi, din Botoşani, Petronela Axintioaiei (25 de ani), care se pregăteşte să devină expert contabil. Dintre cei şase, un singur concurent se va califica în semifinală şi va putea lupta în continuare pentru titlul Vedeta populară şi Marele premiu de 100 000 de lei.

(w882)

Ion Ghiţulescu, interpretul care şi-a dedicat decenii de viaţă cântecului autentic românesc; solista de muzică populară din Oltenia, Luciana Văduva; Margareta Clipa, cea care duce mai departe tradiţia folclorului Bucovinei, Maria Butaciu - una dintre vocile cele mai cunoscute ale Năsăudului, bănăţeanca Lia Lungu, care a dus cântecul românesc chiar şi pe Broadway şi bucovineanca Ştefania Rareş, interpreta care deţine o impresionantă colecţie de ii, vin să îi susţină pe concurenţii de la Vedeta populară duminică seară, la TVR 1.

(w882)

După ce concurenţii vor trece prin cele trei probe, juriul - format din Grigore Leşe, Elise Stan, Constantin Enceanu, Laura Lavric, Mircea Dinescu - va delibera, duminică seară urmând să aflăm la TVR 1 numele celui de-al şaptelea semifinalist Vedeta populară. Iuliana Tudor, gazda celui mai mare concurs de talente din folclorul românesc, dă startul ediţiei a şaptea la TVR 1 începând cu ora 21.00.

(w500)

credit foto: Doru Ochea

Despre Vedeta populară

Din 22 octombrie, la TVR 1 se caută Vedeta populară! Interpreţi care visează să devină celebri şi cântă muzică populară pun la bătaie, pe scena Vedeta populară, voci extraordinare, apariţii scenice memorabile, interpretări de suflet. Concursul de talente destinat interpreţilor amatori din folclorul românesc este prezentat de Iuliana Tudor în fiecare duminică, de la ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+.

54 dintre pasionaţii de folclor, selectaţi din întreaga ţară de-a lungul verii, îmbracă straie populare româneşti şi concurează pentru titlul de Vedeta populară şi premiul în valoare de 100.000 lei. La finalul fiecarei ediţii se califică un singur concurent pentru etapele următoare ale concursului: semifinala şi finala.

La Vedeta populară, concurenţii interpretează o melodie la alegere din folcorul românesc şi cântă în duet cu vedeta preferată. Pentru a treia probă de concurs, cei şase concurenţi ai fiecărei ediţii trebuie să reproducă o melodie fredonată de juratul pe care îl trag la sorţi. Evoluţiile pe scenă sunt notate de juriul format din Grigore Leşe, una dintre cele mai respectate voci ale culturii noastre tradiţionale, poetul Mircea Dinescu, interpreţii de muzică populară Laura Lavric şi Constantin Enceanu şi realizatoarea TVR Elise Stan.

Intepretările live ale concurenţilor sunt susţinute de Orchestra Naţională Valahia, a Primăriei Capitalei. Actorii Lucian Ghimişi şi Dan Clucinschi, coprezentatorii Iulianei Tudor în show, află părerile lor imediat după concurs şi ne ajută să îi cunoaştem mai bine.

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...