loader
Foto

Galerie foto

Documentare în premieră la TVR 2:"O zi în Madrid" şi "Paola, oraşul unui sfânt"

Dou ă noi documentare, ce poartă semnătura Sandei Vişan, pot fi vizionate în weekend la TVR 2. Sâmbătă şi duminică, 18 şi 19 martie, de la ora 12.00.

 

O zi în Madrid

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Când petreci prea puţin timp într-un oraş, nu îţi permiţi să îl descoperi încetul cu încetul. Trebuie să îi cunoşti în avans atracţiile culturale şi locurile ce i-au dat strălucirea, de-a lungul vremii. Iar când oraşul este Madrid, cândva capitala unui regat extins dincolo de marginile continentului european, te afli în faţa unei adevărate provocări.

De ce strazile poarta numele Printului si al Printesei şi ce ascund ele? Ce scriitor tronează în posteritate, călărind-o pe Rosinanta, în Piaţa Spaniei? Ce caută un temple egiptean în inima Regatului Spaniol? Şi de ce e Palatul Regal din Madrid, cel mai mare din Europa? Chiar a depaşit Versailles-ul? Şi cine se face vinovat de celebra Plaza de Oriente?

Câtă istorie culturală am reuşit să strîngem într-o capsulă audiovizuală, aflaţi urmărind documentarul O zi în Madrid, realizat de Sanda Vişan.

(w500)

Spaniolii l-au numit în derâdere “regele pieţelor”. Fiindcă nu era de-al lor. Dar el este cel care a dat un chip regal, Madridului spaniolilor. Cine a fost activul personaj şi care sunt răspunsurile la întrebările de mai sus, aflaţi din documentarul O zi în Madrid, realizat de Sanda Vişan şi pe care TVR 2 îl difuzează sâmbătă, 18 martie, de la ora 12.00.

 

Paola, oraşul unui sfânt

Este un oraş ca toate oraşele italiene: îndrăgostit de frumos. Aflându-se în sud, este şi scăldat de soarele Mediteranei. Dar ce îl face special nu ţine nici de aşezarea sa pe malul mării, nici de arhitectura sa istorică, ci mai curând de un fapt miraculos. Cine este cel care a scos din anonimat oraşul de pe coasta Calabriei, lăsându-i o amprentă proprie?

(w882)

Credeaţi că numai la noi la ţară te mai invită lumea în casă, dacă te nimereşti, ca străin, pe uliţele satului? Ei bine, nu. Se mai întâmplă şi în sudul Italiei, într-un oraş scăldat de soarele Mediteranei. Şi dacă insişti să vezi mai de aproape comunitatea, apoi nu poţi lipsi de la un miting electoral. O lume mică, plină de farmec.

Descoperiţi-o, în documentarul Paola, oraşul unui sfânt, realizat de Sanda Vişan. Duminică, 19 martie, de la ora 12.00, la TVR 2.

credit foto: TVR, TripAdvisor, uniplaces.com

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.