loader
Foto

Documentar la TVRi: ″Lovesc, deci exist!″

La TVR Internațional ați descoperit imaginea unor mecanisme, mentalităţi şi motivaţii ce determină o creştere a agresivităţii în contextul social, urmărind documentarul  ″ Lovesc, deci exist! ″ , sâmbătă, 2 iulie, ora 23.00.

 

Documentarul este alcătuit din mai multe capitole: familia, oraşul, suporterii, şcoala, marginalii, judecaţii, stăpânii şi sclavii, dezvăluind astfel o gamă foarte largă de experienţe, multe traumanizante, urmărind destine ce se intersectează pe parcursul demantelării diverselor tipuri de violenţă, de la cea domestică până la cea profesională.

Întâmplări, profiluri de agresori şi de victime, momente în care se înregistrează un flux sporit de evenimente, tipologia cazurilor de violenţă, analizele şi opiniile specialiştilor – criminalişti, sociologi, psihologi, politologi – referitoare la cauzele agresivităţii, la dinamica acesteia în contextul social actual; confesiuni despre propriile frustrări, momente de enervare, istorisirea unor cazuri de violenţă extremă, chiar omucideri - toate conturează imaginea unui flagel în continuă expansiune şi transformare, ce ameninţă funcţionarea normală a mecanismelor societăţii şi creează factori de stres suplimentari, adesea insuportabili, pentru fiecare dintre noi.

* 2017 - UCIN - Premiul pentru cea mai bună coloană sonoră – Mihai Orăşanu

***

România, 2017

Regia: Marius Theodor Barna

Scenariul: Bogdan Ficeac

Cu: Mihaela Miroiu, Lavinia Betea, Alfred Bulai, Dan Antonescu, Cristian Pârvulescu, Vintilă Mihăilescu

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.