loader
Foto

Documentar despre legenda John Lennon la TVR 1

Joi, 4 octombrie, de la 23.10

 

TVR 1 difuzează joi, 4 octombrie, documentarul SUA versus John Lennon (US VS JOHN  LENNON - SUA, 2006), o poveste despre viaţa legendarului membru al trupei The Beatles. Regizorii David Leaf şi John Scheinfeld prezintă perioada în care Lennon s-a transformat dintr-un muzician într-un activist împotriva războiului.

În 2012 se împlinesc 32 de ani de când viaţa unuia dintre cei mai străluciţi muzicieni ai secolului XX, John Lennon, a fost brutal şi aberant curmată. Punctat dinamic de muzica formaţiei Beatles, documentarul recompune fragmente din viaţa lui John Lennon, câştigător al unui premiu Oscar 1970 pentru melodia „Let It Be”, mai ales din perioada în care muzicianul devine un activ apărător al păcii.

John Lennon, născut la 9 octombrie 1940, în Liverpool, Marea Britanie, a fost nu doar liderul legendarei trupe The Beatles, ci şi una dintre primele celebrităţi mondiale care a înţeles că-şi poate folosi renumele pentru a transmite mesaje puternice şi credibile în sprijinul cauzei în care credea: pacea.

(w882) The Beatle

Împreună cu Paul McCartney, Lennon a format, la începutul anilor 1960, grupul The Beatles, alături de ei fiind George Harrison şi bateristul Ringo Starr. După un periplu prin cluburile germane, primul lor single, „Love Me Do”, şi primul lor album, din 1963, „Please Please Me”, au adus succesul grupului şi, în scurtă vreme, declanşarea beatles-maniei în Marea Britanie. Adulaţia frenetică s-a extins apoi în lumea întreagă şi mai ales în Statele Unite ale Americii, după apariţia trupei în show-ul de televiziune al lui Ed Sullivan, în februarie 1964. Succesul celor patru Beatles a fost recunoscut de oficialităţile britanice în 1965, ei fiind numiţi membri ai Ordinului Imperiului Britanic cu ocazia festivităţilor prilejuite de ziua de naştere a Reginei.

Premiera britanică a filmului documentar a avut loc în 8 decembrie 2006, la exact 26 de ani de la dispariţia lui John Lennon.

(w882) John Lenno

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...