loader
Foto

Galerie foto

"Un doctor pentru dumneavoastră": Terapii pentru longevitatea vârstei a treia

Prevenția în cardiologie, complicațiile Covid-19, tratamentul tumorilor cerebrale sunt printre temele de actualitate pe care le puteți revedea, de la ora 19.00, la "Un doctor pentru dumneavoastră", în perioada 27-29 septembrie, la TVRi.

 

Luni 27 septembrie

Prevenția salvează vieți!

Inimile românilor bat pretutindeni. O singură inimă  însumează aproximativ 32 milioane de pulsații pe an, în jur de 60 pe minut. La fiecare 60 de secunde, prin rinichi se filtrează o treime din sângele organismului.

(w882) 1

Cât de important este stilul de viață și ce avem concret de făcut pentru a ne apăra sănătatea aflăm de la invitații noștri speciali:  dr. Gheorghe Cerin, medic primar cardiolog, responsabilul Unității de Medicină Internă-Cardiologie, Clinica San Gaudenzio, Novara, președintele Asociației Medicilor Români din Italia, membru al Societății Europene de Cardiologie și prof. dr. Mircea Penescu, Șeful Clinicii de Nefrologie de la Spitalul Clinic de Nefrologie "dr. Carol Davila", preşedintele Fundaţiei Medicina și Muzica, vicepreședintele Societății Române de Nefrologie.

(w882) 2

(w882) 3

Marți, 28 septembrie

*Terapii pentru longevitatea vârstei a treia este tema despre care ne va oferi informații dna. dr. Anca Elena Ștefan, managerul Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie „Ana Aslan“. În civilizația modernă, preocupată de  îmbunătățirea și prelungirea calității vieții umane a vârstei a treia, se fac cercetări pentru regenerarea și îmbunătățirea funcțiilor organismului și dezvoltarea tehnologică a metodelor de tratament și recuperare. Institutul „Ana Aslan”, una dintre bazele moderne de recuperare din țară, deține echipamente moderne care contribuie semnificativ la îmbunătățirea stării de sănătate.

(w882) 44

*Complicații ale bolii Covid-19 - o discuție care va capta atenția pe parcursul emisiunii, într-o conexiune cu Franța. Mulți pacienți infectați cu SARS-CoV-2, chiar dacă nu au factori de risc cardiovasculari, datorită inflamației și a repaosului prelungit , pot dezvolta tromboze venoase și chiar embolii pulmonare. În ultimul an, dr. Mona Gavrilă, medic pneumolog la Spitalul Marie Madeleine Forbach din Franța, s-a ocupat de pacienții infectați cu SARS-CoV-2 și recomandă evaluarea sindromului post-COVID-19 pentru prevenirea complicațiilor.

(w882) 55

Miercuri, 29 septembrie

Invitatul primei părți, conf. dr. Dan Teleanu, medic primar neurochirurg la Spitalul Universitar de Urgența București, membru al: Societății Române de Neurochirurgie, Asociației Europene a Societăților de Neurochirugie, Federației Mondiale a Societăților de Neurochirurgie, Societății Române pentru Studiul Durerii, vorbește despre tratamente pentru tumori cerebrale.

(w882) teleanu

Terapia durerii este subiectul discuției celei de-a două părți. Invitatul nostru, dr. Ovidiu Nicolea Palea, medic primar anestezie și terapie intensivă,  specialist în terapia durerii, e convins că ”provocarea în terapia durerii este să funcționezi într-o echipă.” Aflăm ce înseamnă terapia durerii, cum pot fi ajutați pacienții prin diferite proceduri, intervenții minim invazive sau recuperare medicală.

(w882) palea

Moderator Albertina Ionescu

Producător tv: Monica Ancuța

Edițiile emisiunii pot fi urmărite online pe TVR+.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Hofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. tel.:Tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

(w100) DermavitalPentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04, (+4)0731.871.968.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

FILM.TVR.RO

Logo

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...