loader
Foto

„DOCTOR PENTRU ROMÂNIA”, o campanie TVR INTERNAŢIONAL

Pe parcursul lunii mai, de luni până joi, de la 18.30, medicii români au vorbit deschis despre suferinţele unei profesii, care ţine, în aceeaşi mână, viaţa şi moartea.

 

Campania DOCTOR PENTRU ROMÂNIA continuă!

Detalii despre campanie găsiţi zilnic pe pagina de Facebook a emisiunii  https://www.facebook.com/Undoctorpentrudumneavoastra/

***

DOCTOR PENTRU ROMÂNIA, pledoarie pentru medicina de familie

Astăzi, 30 mai, Monica Anghel îi mulțumește, cu căldură, medicului de familie Camelia Brumă.

(w882) Monica Ang

Astfel, artista așază reperele unui portret de familie, vorbind despre medicul familiei ei, un doctor dedicat oamenilor și profesiei.

(w882) Camelia Br

DOCTOR PENTRU ROMÂNIA aduce un elogiu medicinei de urgență

Doctorii recunosc că, dintre toate ramurile medicinei, cele mai rapide și decisive hotărâri se iau în medicina de urgență.

(w882)

În Campania Doctor pentru România, colega noastră Irina Păcurariu, producător tv, aduce în casele noastre, prin mulțumirile publice, un medic excepțional: prof. dr. Diana Cimpoeșu, de la UPU-SMURD Iași, prima și singura femeie profesor de Medicină de Urgență din România, medicul aflat mereu în situații limită, între lacrimi și zâmbete, ore de încordare și zboruri, împreună cu echipa SMURD.

(w882) Diana Cimp

***

(w882) Mihai Cons

Carismaticul artist Mihai Constantinescu a avut încredere să-şi pună viaţa în mâinile chirurgului cardiac Horațiu Moldovan, omul căruia îi mulțumește din inimă, pentru inimă.

Prof. dr. Horaţiu Moldovan, membru titular al Academiei de Ştiinţe Medicale, Şef Clinica Chirurgie Cardiovasculară, de-a lungul carierei, a participat la peste 5500 operaţii pe cord.

(w882) Horatiu Mo


După ce ani de zile a lucrat în Franţa, Anglia, Germania, Statele Unite ale Americii, a ales România. A făcut parte din grupul celor care au introdus chirurgia coronariană în Clinica de la Spitalul Fundeni din Bucuresti şi din ţară, după experiența acumulată în stagiile de specializare din Europa de Vest şi SUA.

(w882) Horatiu Mo


Doctorul Horațiu Moldovan, reputat chirurg cardiac, veșnic neobosit, opreşte, repară şi reporneşte inimi bolnave. În cei peste 28 de ani de muncă, cu precizia, harul și dăruirea sa, continuă să aducă bucuria în inimi. Pentru el medicina este mai mult decât o profesie, mai mult decât o ştiintă, este un mod de viaţa care creează satisfacţii uriașe.

Miercuri, 23 mai 2018 - O poveste de IERI, spusă AZI, cu reverberații pentru MÂINE...

De 34 de ani profesează în această maternitate, cunoscută sub numele de Maternitatea Giulești.

(w882) un doctor

În cadrul campaniei DOCTOR PENTRU ROMÂNIA, cu recunoştinţă și emoții, actriţa şi realizatoarea tv, Corina Dănilă i-a mulţumit medicului Dinu Albu, care i-a fost alături în clipe de cumpănă, atunci când a venit pe lume pruncul ei. Vedeta a rămas impresionată de profesionalismul şi delicateţea doctorului care a ajutat-o atunci să fie mamă: clipele stresante au devenit  amintire frumoasă, de neşters, cel mai minunat moment din viaţa ei.

(w882) un doctor

Dr. Dinu Albu, un om extrem de sensibil, emoționat la fiecare naștere și fascinat de miracolul vieții, este un doctor pentru România care se bucură să poate fi de ajutor în Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie ”prof.dr. Panait Sîrbu” din București.

***

Marţi, 22 mai 2018, marele sportiv român, Ivan Patzaichin, multiplu campion olimpic la caiac-canoe, cel care a inventat canotca, i-a mulțumit doamnei prof. dr. Maria Dorobanţu, medicul care pune accentul pe prevenţie.

(w882) un doctor

Personalitate remarcabilă a medicinei românești, nume de referinţă în cardiologia românească, d-na.prof. Dorobanțu se implică activ în promovarea prevenției prin nenumărate studii şi testări gratuite pe care le organizează în multe zone ale României.

(w882) un doctor

Este membru corespondent al Academiei Naționale Franceze de Medicină, o recunoaștere care răsplătește cariera, devotamentul și vocația şefului Clinicii de Cardiologie a Spitalului de Urgență Floreasca din București.

(w882) un doctor

***

Luni, 21 mai 2018, binecunoscuta realizatoare de emisiuni de televiziune Iuliana Marciuc i-a mulțumit prof. dr. Constantin Dumitrache, omul care se identifică cu Institutul C.I. Parhon, o personalitate remarcabilă a medicinei românești, nume de referinţă în endocrinologia românească.

(w882) un doctor

Drumul devenirii, împlinirii și al senectuții a fost străbătut de prof. dr. Dumitrache de la stadiul de însoțitor pacient până la șefia prestigioasei instituții.

(w882) un doctor

Un medic dedicat profesiei, imaginea fidelității față de pacienți și Institutul Parhon, unde a petrecut peste o jumătate de secol.

***

Miercuri, 16 mai 2018,  în emisiunea „Un doctor pentru dvs”, realizatoarea tv, Marina Almăşan, prezentatoarea emisiunii Femei de 10, bărbaţi de 10 de la TVR 2,

(w882)

i-a mulţumit public dlui. acad. BOGDAN MARINESCU, medic primar obstetrică- ginecologie,

(w882)

omul care a contribuit la aducerea pe lume a peste 20.000 de prunci. Un român dedicat oamenilor, un om care iubeşte România.

***

Marţi, 15 mai 2018, în cadrul campaniei Doctor pentru România, binecunoscutul realizator tv, Marius Constantinescu,  gazda emisiunii CULT@rt de la TVR 3,

(w882)

i-a mulţumit public dnei dr. SILVIA SAMUILĂ, medic primar ORL,  cunoscută drept un adevărat „salvator de voci” al multor celebrități din lumea muzicală. Un om care şi-a dedicat viaţa semenilor săi.

(w882)

***

Luni, 14 mai, în cadrul campaniei Doctor pentru România care se difuzează în emisiunea Un doctor pentru dvs., binecunoscutul medic stomatolog Ionuț Leahu,

(w882)

dar și carismatica Florica Munteanu, specialist în medicină integrativă, (w882)

mulțumesc public domnului prof.dr. Mircea Gorgan, omul care a salvat viețile persoanelor dragi. Un medic dedicat profesiei și un mare patriot.

(w882)

***

Joi, 10 mai, o ediţie specială „Un doctor pentru dumneavoastră” - în care dr. Cristian Grasu - secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat - secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, dr. Călin Bumbuluţ - vicepreședinte al Colegiului Medicilor, prof. dr. Horia Sîrbu - şef al Clinicii de Chirurgie Toracică a Spitalului Universitar Erlangen, Germania, au vorbit deschis despre schimările din sistemul de sănătate şi despre ce înseamnă să fii Doctor pentru România! - o campanie TVR Internațional.

***
În ediția din 9 mai a emisiunii Un doctor pentru dvs., actriţa Tamara Buciuceanu-Botez i-a mulţumit public dnei prof.dr. Doina Dimulescu. Un doctor extraordinar care i-a alinat suferința, cu omenie și profesionalism.

(w882)

(w882)

***

În 8 mai am dat startul campaniei DOCTOR PENTRU ROMÂNIA!

Vrem o Românie mai sănătoasă? Să luptăm împreună pentru ea!

Sunt câteva valori de promovat: interesul naţional, corectitudinea, respectul reciproc, comunicarea și înțelegerea, susținerea și colaborarea între pacienți-medici, între medici, indiferent de nivelul ierarhic, între medicii români din țară și cei din afara granițelor, între pacienți - medici - autorităţi, instituții - factori de decizie.

Actriţa Maia Morgenstern și dr. Vasile Ciubotaru au deschis campania DOCTOR PENTRU ROMÂNIA”, un proiect TVR Internațional.

(w882) maia morge

(w882) campanie t

Campania a fost inițiată de TVR Internațional în anul 2017, continuă în acest sezon într-o manieră extinsă, cu portrete de medici valoroşi care au reuşit să performeze în ţară, în ciuda tuturor vicisitudinilor, dar și importante dezbateri cu invitați de excepție.

Provocăm la discuţie medici, personalități care trăiesc dincolo de hotare, dar şi profesionişti  care, după ce au studiat sau au lucrat în străinătate, au hotărât să se întoarcă şi să-şi pună ştiinţa, priceperea şi talentul în slujba românilor.

Vorbim despre ce înseamnă să fii medic în România și ce soluții sunt necesare pentru funcţionarea normală a sistemului de sănătate.

  • Doctor pentru România, de luni până joi, invită la un dialog pertinent, fără nuanțe îngroşate de prejudecăți.
  • De luni până miercuri, pe parcursul a patru săptămâni, vă învităm să cunoașteți medici români, născuți în cele mai pitorești locuri ale țării și formați în universități de renume ale medicinei românești, cu parcursuri profesionale mereu ascendente, în traversarea unor epoci diferite, pentru care România va fi întotdeauna ACASĂ, pentru care sentimentul de a da totul înapoi țării și celor care i-au format, este actual și puternic și pentru care bucuria de a le fi mulțumit cel puțin un om, cu o vorbă bună sau o floare, este incomensurabilă.
  • În fiecare zi de joi, în dezbaterea moderată de Ana Maria Ghiur, un reprezentant al Ministerului Sănătății, împreună cu reprezentanți ai medicilor, ai CNAS, ai Colegiului Medicilor sau alte autorități implicate în domeniul sanitar, vom face o radiografie a sistemului medical românesc. Căutăm să creăm punți între toți cei care ar putea și ar fi bine să se implice în vindecarea rănilor trecutului și prezentului, în speranța unui viitor mai bun pentru noi și copiii noștri. Vom vorbi despre ce înseamnă să fii medic în România și ce soluții ar face sistemul să funcționeze normal.

***

UN DOCTOR PENTRU DUMNEAVOASTRĂ” este în grila TVR INTERNAȚIONAL, sub acest generic, de 11 ani. Apreciată și iubită de românii de pretutindeni, este o emisiune interactivă, unică în peisajul media ca format de emisiune medicală, transmisă LIVE, pe Facebook.

https://www.facebook.com/Undoctorpentrudumneavoastra

TVR Internaţional emite pe 4 continente: Europa, America de Nord şi Canada, Nordul Africii, Australia şi Noua Zeelandă.

Sănătatea este cea mai importantă! Să luptăm împreună pentru ea!

FILM.TVR.RO

Logo

 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Documentarul „Păltinișul și Noica”, premieră absolută la TVR Cultural

Vineri, 29 martie, de la ora 20:30, TVR Cultural va difuza în premieră absolută filmul documentar „Păltinișul și Noica”, regizat de Mihai Miron, ...