loader
Foto

Distincţii acordate de Casa Regală, la Ora Regelui

Sâmbătă, 25 mai, de la ora 13.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+

 

Distincţiile acordate de membrii Casei Regale din România fac subiectul unor reportaje pe care telespectatorii TVR 1 le vor vedea sâmbătă, 25 mai, la Ora Regelui. Tot în ultima ediţie din luna mai a Orei Regelui urmărim acrobaţii aeriene şi imagini de la Serile Palatului Elisabeta. Emisiunea poate fi urmărită şi online, pe www.tvrplus.ro.

Ediţia Ora Regelui de sâmbătă începe cu imagini de la Gala UNITER, în cadrul căreia Principele Nicolae a premiat cel mai bun text românesc. Emisiunea continuă cu partea a doua a interviului pe care jurnalistul Vartan Arachelian i l-a luat Majestăţii Sale Regelui Mihai în 1990. Materialul are valoare documentară nu doar pentru că este primul interviu luat Regelui Mihai de un jurnalist după căderea comunismului, dar şi pentru că Vartan Arachelian a întrebat, punct cu punct, ceea ce învăţase la şcoală despre Majestatea Sa. Multe dintre aceste întrebări sunt actuale şi astăzi şi vor lămuri acuzaţii care îi sunt aduse Regelui. Iar Regele Mihai a răspuns cu răbdare şi a dat explicaţiile necesare.

La a 85-a aniversare, Radioul public a fost decorat de Casa Regală a României. Telespectatorii TVR 1 vor vedea momentul aniversar în ediţia de sâmbătă a Orei Regelui. Şi tot atunci vor fi difuzate imagini de la Serile Palatului Elisabeta, unde se formează punţi de legatură între oameni de afaceri, diplomaţi şi societatea civilă - între cei care au ceva de oferit şi cei care au nevoie să fie ajutaţi ori promovaţi.

În finalul ediţiei din 25 mai a emisiunii de la TVR 1, vedem imagini inedite şi în premieră cu Majestatea Sa Regele Mihai urmărind acrobaţiile aeriene ale formaţiei „Iacarii acrobaţi”, în cadrul zborului omagial din 10 mai, deasupra parcului Herăstrău şi Palatului Elisabeta.

 

Realizator: Bogdan Şerban Iancu

 

Despre Ora Regelui la TVR 1:

Emisiunea Ora Regelui reflectă prezentul românesc prin prisma valorilor şi principiilor Coroanei. Pe durata unei ore, programul cuprinde reportaje, interviuri şi dialoguri pe teme culturale, diplomatice, religioase, politice, juridice, economice, constituţionale – toate din perspectiva reprezentării statale şi a intereselor fundamentale româneşti. Ora Regelui încearcă, prin dovezi şi mărturii, să facă lumină în istoria României, reinterpretată şi modificată în ultimii 70 de ani, să ofere românilor adevărul despre perioada monarhiei, despre rolul Regelui Carol I în modernizarea ţării sau câştigarea independeţei, despre cum a ajutat Casa Regală România, despre rolul Regilor României în evoluţia societăţii româneşti. În emisiunea Ora Regelui de la TVR 1, telespectatorii pot urmări imagini de arhivă cu şi despre toţi regii şi reginele României, începând cu Regele Carol I şi Regina Elisabeta, Regele Ferdinand, Maria, copiii acestora, Regina Mamă Elena, Regele Mihai, Principesa Moştenitoare Margareta, dar şi imagini actuale, din viaţa de zi cu zi a Casei Regale a României. În programul realizat de echipa de patru profesionişti ai TVR - realizatorii Camelia Csiki, Bogdan Şerban Iancu, Marilena Rotaru şi producătorul Maria Cristina Ţilică - apar oameni de ştiinţă, de artă, diplomaţi, scriitori, precum şi analişti români şi străini. De asemenea, sunt ilustrate cele mai semnificative şi prestigioase prezenţe regale româneşti în capitalele lumii. Întreaga colecţie a emisiunii Ora Regelui poate fi urmărită şi online, pe portalul video al Televiziunii Române, www.tvrplus.ro.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...