loader
Foto

DISCOVER ROMANIA debutează cu o nouă serie din 17 octombrie

Alegerea datei nu este întâmplătoare: acum 20 de ani, în aceeași zi, TVR INTERNAȚIONAL primea licența de emisie, iar la 1 Decembrie 1995, de Ziua Națională a țării, primul post dedicat românilor de pretutindeni a primit botezul mediatic.

 

Prima ediție din noul sezon este disponibilă online pe TVR+

S-a spus atunci: „Bună seara români de pretutindeni, oriunde vă aflaţi!”.

DISCOVER ROMANIA se numără printre primele programe ale TVR INTERNAȚIONAL.

Călătoria noastră în timp şi spaţiu continuă. Va invităm să descoperiți strălucirea tainică a vremurilor demult apuse, în reportajele realizate de Raluca Tudor: ISTORIE ŞI DIAMANTE, MISTERELE FRUMOASELOR, ÎMPĂRAȚII TIMPULUI, CHIP DE PIATRĂ.

(w882) Istorie ÅŸ

Bijuterii, colecții rare, piese de ceramică de mai bine de 1.200 de ani, tapiserii alese, mătăsuri, stofe grele, mecanisme muzicale ce trezesc și astăzi melancolii, aparțin deopotrivă universului emoțional pe care vi-l propunem.

Veți cunoaște români excepționali, ambasadori pe cont propriu, a căror performanță  înseamnă cartea de vizită a României, modele exemplare în mediile internaționale. OCTAVIAN BÂLEA, DR. LUCIAN ION, ION BUINOVSCHI, IRINA MALDEA sunt doar câteva nume din albumul realizat de colegii noștri: Irina Ifrimache și Sorin Chivulescu.

(w882) Octavian B
Octavian Bâlea

(w882) Lucian Ion
Lucian Ion

(w882) Ion Buinov
Ion Buinovschi

(w882) Irina Mald
Irina Maldea

La DISCOVER ROMANIA deschideți cartea naturii.

Învăluiţi în abur, cu văi adânci crescute domol din inima satelor transilvane, Munţii Făgărașilor sunt plini de sălbăticie şi dificil de escaladat. Îmbătaţi  de mireasma poienilor scăldate în soare, admirând cascade sau lacuri glaciare, ne desfătăm privirile în Împărăţia lor. Seria MUNŢII FĂGĂRAŞ - SCULPTAŢI ÎN INIMA ROMÂNIEI este propusă de Iulian Foișor și Cecilia Melinescu.

La DISCOVER ROMANIA veți cunoaște și poveștile creatorilor anonimi.

(w882) Visul lutu

Fie că dăltuiesc în lemn sau continuă să învârtă roata şi să ardă în cuptorul înăbuşit vase de lut, la fel ca strămoşii lor, sau pictează mobilier inspirându-se din motivul "arborelui vieții", o metaforă a fertilităţii, a tinereţii fără bătrâneţe şi a vieţii fără de moarte, GHEORGHE MIRON, MIRCEA UNGUREAN sau CORNEL MAGOPAT sunt o dovadă neîndoielnică a existenţei unei arte proprii neamului nostru, căci asemenea forme desăvârşite nu se nasc spontan.

Continuând  să recreăm, ca într-un joc de puzzle, imagine cu imagine, lumea reperelor, a valorilor culturale româneşti, încercăm să vă dăruim universul estetic care vă aparţine şi care vă invită, să cunoaşteţi şi să iubiţi România. Iar la finalul călătoriei, vom desluşi împreună tainele ascunse ale sufletului românesc.

Urmăriţi serialul televiziunii naţionale, un exerciţiu de cunoaştere şi de păstrare a valorilor, prin care vă invităm să descoperiţi România noastră!

Realizatori: Irina Ifrimache, Diana Gheorghiu, Dan Paul Ionescu, Raluca Tudor, Cecilia Melinescu

Producător tv: Cecilia Melinescu

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

FILM.TVR.RO

Logo

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” este Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...