loader
Foto

Galerie foto

Din poiana lu‘ Dinescu: „Zi măreaţă, zi măreaţă, România e în ceaţă!”

Un portret de ţară pentru România conturează Mircea Dinescu la ediţia specială Politică şi delicateţuri , care duminică, 11 decembrie, a fost programată mai devreme: de la ora 13.00 , la TVR 1 şi TVR+.

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Duminica alegerilor îl găseşte pe Mircea Dinescu la Cetate, unde pune la cale o ediţie mai puţin obişnuită a emisiunii Politică şi delicateţuri, atât din punct de vedere culinar, cât şi muzical. Înconjurat de lăutari, pe malul Dunării, Dinescu „lansează” o invenţie culinară de-a dreptul surprinzătoare. Din „imaginaţia sa terifiantă”, cum se autoironizează cu umor, se trage reţeta cârnaţilor cu gogonele, varză murată sau sfeclă roşie – cu varianta adaptată pentru cârnaţii mai fini, din carne de gâscă şi de raţă cu… portocale. Neaşteptatele combinaţii pentru prepararea cârnaţilor sunt puse în practică sub ochii telespectatorilor la ediţia Politică şi delicateţuri de duminică, 11 decembrie, începând cu ora 13.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+.

(w882)

Ajutat de trei „mâini drepte”, iscusitele sale bucătărese de la Cetate, Mircea Dinescu împarte compoziţia pentru cârnaţi în trei părţi şi în fiecare amestecă fie gogonele murate, fie varză acră şi sfeclă roşie. „Am lansat o chestie, premieră mondială... Pare o glumă, nu? Ei bine nu e, o să o înregistrez la OSIM, cred că o să mă îmbogăţesc cu treaba asta, nu m-am îmbogăţit cu literatura, dar mă voi îmbogăţi cu cârnaţii”, spune amuzat poetul.

(w882)

(w882)

(w882)

În mod simbolic, pe pajiştea unde se pune la cale nemaiîntâlnitul preparat, se află scaune goale - locurile rezervate pe care vor sta viitorii parlamentari. Şi fiind ziua alegerilor, a speranţei pentru mai bine, toţi cei prezenţi pe platoul de filmare - lăutari, bucătărese, oameni din sat - au microfonul deschis pentru a-şi spune nevoile şi păsurile, dar şi ce îşi doresc de la noii aleşi. Vocea oamenilor obişnuiţi se aude de la Cetate, iar neajunsurile şi dorinţele lor sunt spuse cu inima deschisă şi cu speranţa că noii aleşi îşi vor apleca urechea şi asupra lor.

(w882)

(w882)

La TVR HD, ediţia specială Politică şi delicateţuri se difuzează începând cu ora 17.00.

(w882)

***

Din primăvara lui 2014, duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortând-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, o vedetă, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru. Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu".

FILM.TVR.RO

Logo

 
„Actual regional”: Târgul de Paște

„Actual regional”: Târgul de Paște

publicat: Miercuri, 24 Aprilie 2024

În ediția de marți, 24 aprilie, a emisiuni „Actual regional”, vom dezbate în direct, alături de invitata noastră cele mai importante teme ce țin ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Dan Perjovschi, la „Mic dejun cu un campion”: Sunt ca un scanner al memoriei. Ăsta este activismul meu (ediție din 2023) | VIDEO

Între 22 și 28 aprilie , telespectatorii TVR Cultural pot revedea dialogurile Danielei Zeca Bucura cu acad. Georgeta Filitti, istoric, ...