loader
Foto

Din aeroport pe micul ecran: filmul „Îmi vei lipsi”, miercuri la TVR1

V-am invitat să urmăriţi la TVR 1, miercuri, 27 iulie, de la ora 23:10, comedia „Îmi vei lipsi”, un film francez despre întâmplările simple, dar decisive care pot avea loc într-o zi, într-un aeroport.

 

Primul şi singurul film regizat de scriitoarea franceză Amanda Sthers este o comedie despre vieţile a şase personaje, drumurile lor ducând într-o zi în acelaşi aeroport.

Şase destine se intersectează, se despart şi cumva se reunesc. Toţi sunt într-un fel sau altul la o răscruce – au de ales între dragoste şi despărţire, viaţă şi moarte, curaj şi laşitate.

Cuplurile Olivier şi Lila, Julia şi Marcel, Fanny şi Max sunt interpretate de actorii Anne Marivin, Patrick Mille, Carole Bouquet, Pierre Arditi, Monique Chaumette şi Michael Lonsdale, într-o distribuţie în care se mai află Mélanie Thierry, Adrien Jolivet şi Cécile Cassel.

(w882) Îmi vei l

Foto: Thibault Grabherr, Anouchka de Williencourt

(w235) Amanda SthPierre Arditi, actorul francez acum în vârstă de 71 de ani, are o bogată şi prestigioasă carieră în producţii artistice pentru micul şi marele ecran. Rolul său din „Smoking/ No smoking” din 1993 a fost recompensat cu Premiul César.

Carole Bouquet, actriţa de 59 de ani cunoscută publicului pentru realizările ei din teatru, film şi televiziune, a câştigat în 1990 Premiul César pentru rolul din „Trop belle pour toi”, filmul lui Bertrand Blier.

Amanda Queffélec-Maruani - Amanda Sthers (foto dreapta) – este scriitoare, scenaristă şi regizoare în vârstă de 38 de ani. Din 2004 publică romane şi piese de teatru. Comedia pe care o puteţi urmări miercuri, 27 iulie, de la ora 23:10 la TVR 1 este primul film regizat de ea.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...