loader
Foto

Galerie foto

Din 7 octombrie, TVR 3 vă invită în „Regatul sălbatic”

În fiecare sâmbătă, de la ora 9.30, noua producție vă călăuzeştede-a lungul a 12 ediţii în mijlocul naturii şi trage un serios semnal de alarmă asupra necesității urgente de protecție și conservare a ei.

 

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

„Regatul sălbatic” este despre natură, a cărei protecţie şi conservare a devenit o urgenţă. Informaţiile ştiintifice actuale pot preveni distrugerea iremediabilă a naturii, trebuie doar să le cunoaştem.

Acesta este şi scopul noului program - de a explica mecanismele ce provoacă degradarea naturii. Pentru că, aşa cum declară producătorul Enea Ovidiu Mihai: „responsabilitatea faţă de natură se învaţă şi vine odată cu cunoaşterea, iar provocarea constă în realizarea tranziţiei de la responsabilitatea restrânsă pe care o are publicul faţă de natură, limitată la sfera casei unde locuiesc, la responsabilitatea extinsă, faţă de întreaga natură”.

Urmărind poveştile spuse la „Regatul sălbatic”, telespectatorii vor înţelege că animalele şi plantele au viaţă, comportament şi nevoi particulare, că au caracter, utilitate şi chiar libertate – toate acestea trebuind să fie respectate.

La „Regatul sălbatic”, „animalele sălbatice au fost filmate non-intruziv, pentru a le surprinde comportamentul în sălbăticie în propriile habitate, în pădurile din România, în habitate controlate sau în semilibertate (Parcuri Naturale, arealuri de protecţie, etc), începând din Delta Dunării şi de la Malul Mării Negre, până la golul alpin de pe crestele Carpaţilor”, mai explică producătorul.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...