loader
Foto

Galerie foto

Din 20 aprilie, "Mic dejun cu un campion" revine la TVR 2

Ioana Pârvulescu, câştigătoarea Premiului European pentru Literatură, este invitata Danielei Zeca-Buzura în deschiderea celui de-al IX-lea sezon, sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10.00.

 

Un nou sezon "Mic dejun cu un campion" este de fiecare dată şi un nou început în care se păstrează şi, în egală măsură, se redefinesc speranţele noatre. Emisiunea prezentată de Daniela Zeca-Buzura a împlinit de curând patru ani, dar în fiecare sâmbătă, de la ora 10:00, ivită telespectatorii la un program viu, serios şi relaxat. Şi în noul sezon invitaţi sunt pe măsura aşteptărilor publicului. Două dintre personalităţile care vor trece pragul Grădinii Verona în primele ediţii, difuzate de Sfintele Sărbători de Florii şi de Paşti: Ioana Pârvulescu şi Părintele Vasile Gavrilă.

’’Pentru mine scrisul este o rugăciune’’, spune scriitoarea Ioana Pârvulescu în deschiderea  celui de-al IX-lea sezon "Mic dejun cu un campion".

Ioana Pârvulescu este scriitoare şi publicistă, critic şi istoric literar, profesor la Universitatea Bucureşti – Facultatea de Litere, doctor în filologie şi traducător, membru al Uniunii Scriitorilor din România şi membru fondator al Societății de Comparatistică din România

Ioana Pârvulescu şi-a făcut din secolele XIX - XX un subiect preferat. Ea se identifică nu numai cu oamenii de cultură ai perioadei ci şi cu un Bucureşti care înflorea gonind spre modernitate şi care era faimos prin aerul de Mic Paris cu care-şi impresiona vizitatorii. Clădiri frumoase, străzi umbrite, noi bulevarde şi pieţe cu statui monumentale, cartiere chic, o lume mondenă strălucitoare care frecventa restaurante celebre, săli de cinema şi teatre sau grădini de vară unde se putea ieşi la un şpriţ cu Caragiale. Acesta este universul livresc al Ioanei Pârvulescu. Amintiri, personaje, arhive, fotografii, o graţie a scrisului, un parfum de epocă care încă trăieşte plutind pe deasupra oraşului, se reflectă în pagini de roman inconfundabile. Totul plonjează într-o aură nostalgică pe care vă invităm s-o savuraţi la o cafea de dimineaţă alături de Daniela Zeca-Buzura în deschiderea celui de-al nouălea sezon de la Mic Dejun cu un Campion.

’’Liturghia este inima comunităţii’’ – afirmă părintele Vasile Gavrilă, invitatul ediţiei difuzate sâmbătă, 27 aprilie 2019, de la ora 10:00.

Ca de fiecare dată în preajma sărbătorilor creştine importante, la "Mic dejun cu un campion" avem ca invitaţi oameni care ne pot îndrepta spre spiritualitate. Astăzi, în ajunul Sfintelor Sărbători de Paşti, în grădina de la Cărtureşti, vine Preot Prof. Vasile Gavrilă, slujitor la Biserica Sfântul Nicolae - Ghica - Paraclis Universitar din Bucureşti, un vechi prieten cu care, la Televiziunea Română s-a dat startul unor emisiuni confesiune – dialog moderate de o faţă bisericească. El a fost pentru mulţi ani, ’’Duhovnicul de la miezul nopţii’’ o emisiune al cărei format a fost preluat ulterior de multe alte canale de televiziune. Părintele Gavrilă ştie cum să se apropie de oameni, trece dincolo de discursul din amvon sau de sticla micului ecran. Este o prezenţă carismatică, un om iubit, un profesor preţuit. Vorbeşte încet, fără patimă, cu înţelegere, cu o desăvârşită fineţe a gestului şi cu o privire sfredelitoare. Nu pedepseşte, doar cheamă alături de Dumnezeu pe cei care caută cu adevărat iertarea. Vă invităm la o întâlnire cu temei chiar dacă se desfăşoară la o grădină de vară, gustând o cafea plină de savoare, într-o dimineaţă ocupată cu multe alte treburi de la sfârşitul săptămânii.

Prima ediţie "Mic dejun cu un campion" se va difuza după următorul program:

Difuzare TVR2: sâmbătă, 20 aprilie 2019, ora 10:00

Reluări TVR2: luni, 22 aprilie 2019, ora 10:00

miercuri, 24 aprilie 2019, ora 5:00

Difuzare TVRI: luni, 22 aprilie 2019, ora 01:00

sâmbătă, 27 aprilie 2019, ora 10:00

Difuzare TVRM: sâmbătă, 20 aprilie 2019, ora 10:00

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

Mircea Tudor – inventatorul care a cucerit lumea, un nou erou la „Români universali”

Pe 22 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu singurul om din lume premiat de două ori la prestigiosul Salon de Inventică de la Geneva. Un ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...