loader
Foto

Galerie foto

„Diamantul pierdut”, o poveste de iubire la început de săptămână

„Diamantul pierdut” este filmul american pe care vă invităm să îl urmăriţi luni, 29 iunie, la TVR 1, de la ora 23:10.

 

„Diamantul pierdut” este o dramă după un scenariu scris de Tennessee Williams.

Acţiunea se petrece în Memphis, în anii '20 ai secolului trecut. Tânăra Fisher Willow, bogată şi rebelă, se îndrăgosteşte de Jimmy, un băiat sărac ce lucra pe plantaţia tatălui ei. Ea venise de la studii din Europa. Fata îndrăgostită este dispusă să-şi rişte poziţia socială pentru a se bucura de iubire. Familia era controlată autoritar de o mătuşă necăsătorită, în ochii căreia relaţia tinerilor era un dezastru. Pierderea unui diamant, urmată de acuzaţii şi trădări întunecă planurile şi speranţele tinerei îndrăgostite.

Textul lui Tennessee Williams spune emoţionant o poveste despre seducţie şi durerea pierderii iubirii, în atmosfera epocii.

Tennessee Williams a scris scenariul special pentru marele ecran în 1957, dar ecranizarea s-a produs 50 de ani mai târziu. Scriitorul american nu a fost doar autor de piese de teatru, unele devenite ecranizări de succes („Un tramvai numit dorinţă” sau „Pisica pe acoperişul fierbinte”), ci şi scenarist pentru film şi televiziune.

Tennessee Williams a publicat şi volume de poezie, precum şi două romane, unul dintre ele ecranizat de două ori - „The Roman Spring of Mrs. Stone” - „Primăvara doamnei Stone la Roma”, în 1961 cu Vivien Leigh (foto) şi Warren Beatty şi în 2003, cu Helen Mirren şi Olivier Martinez.

(w882) Vivien Lei

 

„Diamantul pierdut” este un film în regia lui Jodie Markell, cu Bryce Dallas Howard, Chris Evans şi Ellen Burstyn în distribuţie.

Jodie Markell este ea însăşi născută în Memphis şi este nu doar regizoare, ci şi actriţă. „Diamantul pierdut” este singurul ei lungmetraj, iar ca actriţă a jucat în multe seriale, între care „Lege şi ordine”.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...