loader
Foto

Galerie foto

Destine ca-n filme: Exemple de voință și perseverență

Marți, 31 martie, de la ora 21:00, vă propunem să revedeți la TVR 2 povești de viață incredibile, să cunoașteți oameni ce dau dovadă de forță interioară și demnitate în fața dificultăților vieții.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Mirel Dumitru - Roţi pentru Mirel

Mirel este un tânăr care s-a născut cu o malformaţie congenitală gravă ceea ce-l face dependent de un scaun cu rotile. Este un exemplu pentru toţi; deşi ar fi putut să-şi petreacă zilele plângându-şi soarta, el a preferat să lupte şi să se bucure de ceea ce-i oferă viaţa, să studieze la una dintre cele mai bune licee din Ploieşti. Însă, adevăratul erou în povestea aceasta este mama sa, care-l poartă zilnic pe braţe.

Florin Rădulescu – Muzeul din gunoi

Iubeşte cioburile şi are un cult pentru tot ce-i vechi. Crede că ăsta-i este destinul, întreaga sa viaţă de până acum dedicându-şi-o conservării trecutului. A început din copilărie să colecţioneze timbre şi monede şi punea deoparte tot ce era vechi sau uzat. Într –un oraş mic cum este Călăraşi, i-a fost relativ uşor să îndemne oamenii să conserve obiecte care ţineau de istoria familiei sau chiar a oraşului şi aşa s-a născut o adevărată expoziţie adăpostită de Muzeul Municipal.


Producător: Iuliana Marciuc

Realizator: Dana Ilie si Silvia Ionescu

 

Redifuzare din 10 decembrie 2019.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Eurovision 2024: Au început repetițiile tehnice la Malmö

La Malmö Arena din Malmö, Suedia, joi, 18 aprilie au început repetițiile tehnice pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.

Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...