loader
Foto

Despre starea presei din Republica Moldova, la Românii de lângă noi

Joi dimineaţă,  am aflat „Tot ce contează”despre jurnalismul din Republica Moldova. Emisiunea s-a transmis  pe 5 mai, de la ora 10.00, în direct la TVR 1 şi online, pe TVR+ .

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Jurnalistul Marian Voicu ne propune joi dimineaţă o ediţie Românii de lângă noi dedicată stării presei din Republica Moldova. Într-un duplex Bucureşti-Chişinău, moderatorul Marian Voicu va sta de vorbă cu Val Butnaru - dramaturg, publicist şi jurnalist la Jurnal TV din Republica Moldova şi cu Vasile Botnaru - directorul biroului din Chişinău al postului Radio Europa Liberă.

Care este rolul presei în vremuri dificile? Cum este presa din Republica Moldova după evenimentele sângeroase din aprilie 2009, care s-au soldat cu plecarea comuniştilor de la putere? Cât de liberă este presa din ţara vecină? Cât de pregătită profesional este presa în Republica Moldova? Cât de transparent este acţionariatul în presă? „Tot joi dimineaţă încercăm să aflăm dacă există propagandă făcută de statele ex-sovietice, dar şi care este miza jurnalismului din Republica Moldova în vremuri coflictuale din punct de vedere politic, econimic, social”, ne-a spus Marian Voicu, moderatorul emisiunii.

Într-o nouă ediţie Românii de lângă noi, echipa emisiunii aduce împreună jurnalişti din România cu jurnaliştii de la Chişinău. Românii de lângă noi se transmite în direct joi, 4 mai, de la 10.00, la TVR 1 şi TVR+.

Jurnalist: Melania Trifu

Producător: Cristina Ţilică

Marian Voicu şi invitaţii săi la emisiunea de joi ne vorbesc despre Românii de lângă noi. Românii care trăiesc în afara graniţelor ţării fac subiectul acestui program, în care sunt abordate teme sociale, de integrare în comunitatea din care fac parte, legate de discriminare şi abuzuri sau păstrarea tradiţiilor.

Emisiunile reunite sub genericul „Tot ce contează” pot fi urmărite de luni până vineri, de la ora 10.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+.

FILM.TVR.RO

Logo

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: Marţi, 23 Aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, vă invităm să urmăriți în direct la TVR Internațional o nouă ediție ”Investiți în România!”.

„Dialoguri academice” între filosofii Mircea Dumitru și Radu J. Bogdan, în 28 aprilie, la TVR Cultural

Duminică, 28 aprilie, de la ora 22:35, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească dialogul dintre filosofii Mircea Dumitru, gazda ...