loader
Foto

Despre SoNoRo şi alte evenimente culturale la „Arte, carte şi capricii”

În această sâmbătă, de la ora 19.00, la TVR 2, TVR HD şi online la TVR+ .

 

UPDATE: Ediția este disponibilă online pe TVR+

Sâmbătă, 1 noiembrie, de la ora 19.00, Liana Stanciu a încercat să descopere răspunsul la o întrebare interesantă: se făcea artă de calitate şi în timpul comunismului? Ar fi fost mai bine ca artiştii să nu creeze pentru a nu cauţiona sistemul dictatorial? Pe acest subiect, Liana Stanciu va analiza arta înainte şi după Decembrie 1989 cu invitaţii săi: Sandra Pralong şi academician Razvan Theodorescu.

O altă personalitate pe care telespectatorii au putut s-o urmărească la "Arte, carte si capricii" este Răzvan Popovici, directorul festivalului SoNoRo. Acesta, într-un interviu special, prezintă cea de-a noua ediţie a Festivalului care aduce marea muzică în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi, cu un repertoriu fascinant: de la cea mai rafinată muzică de cameră a lui Wolfgang Amadeus Mozart, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Johannes Brahms, Edward Elgar, Claude Debussy sau César Franck, la exactitatea experimentală din Living Room Music a lui John Cage.

În cadrul Anului Brancoveanu, coregrafa Irinel Anghel a conceput o călătorie inedită cu cinci popasuri la Palatul Cantacuzino. Nu a fost teatru, nu a fost concert, nu a fost dans, nu a fost o conferinţă, nu a fost film. Nu a fost nimic din ceea ce se întâmplă în mod obişnuit într-un asemenea proiect. A fost experienţă oferită publicului într-un tur al muzeului ghidat de performeri  - de care acum se pot bucura şi telespectatorii.

Cele mai frumoase apariţii editoriale ale anului 2013 le găsiţi tot în această ediţie a emisiunii "Arte, carte şi capricii", precum şi detalii despre ediţia 2015 a Festivalului Internaţional George Enescu ce se anunţă, de pe acum, a fi una de excepţie!

Reportajele speciale din această săptămână ne prezintă lumea profesorului universitar Adina Nanu desprinsă, parcă, dintr-un alt timp - precum şi succesul extraordinar al Operei Comice pentru Copii la “Beijing International Tourism Festival”.

Emisiunea poate fi urmărită şi online la TVR+

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...