loader
Foto

Despre „selful românesc”, la Garantat 100%

Socio-psihologul Dorin Bodea, invitatul lui Cătălin Ştefănescu în 14 aprilie, la TVR 1 şi TVR HD

 

Duminică seară, de la ora 23.20, Cătălin Ştefănescu ne invită la o discuţie despre „selful românesc”, în emisiunea de la TVR 1 şi TVR HD şi online, pe TVR+. Invitatul său la Garantat 100% din 14 aprilie este socio-psihologul Dorin Bodea, autor al volumului „Românii, un viitor previzibil?”, o carte ce cuprinde un studiu psihosociologic asupra românilor - despre resursele lor, despre limitările şi aspiraţiile lor. Emisiunea poate fi vizionată şi online, pe www.tvrplus.ro.

Românul vrea să demonstreze şi să fie recunoscut – este concluzia trasă de Dorin Bodea în urma studiului pe baza căruia şi-a construit cartea. „Noi, românii, am făcut o adevărată ştiinţă din a acţiona orbeşte, cu o încredere desăvârşită în hai să-i dăm drumul şi o să mai vedem ce facem când ajungem acolo“, spune invitatul lui Cătălin Ştefănescu.

Un alt subiect de discuţie la Garantat 100% se referă la spontaneitatea şi creativitatea
românilor. În opinia lui Dorin Bodea, resursele cele mai apreciate ale angajaţilor români sunt creativitatea şi inovarea. Dar creativitatea românului se asociază cu centrarea pe prezent: „Metaforic vorbind, putem spune că suferim de o spontaneitate incurabilă. Pe de o parte, spontaneitatea are un impact favorabil asupra personalităţii noastre, prin deschiderea largă către inovare şi creativitate. Pe de altă parte, ea are şi un impact negativ, care se referă la lipsa de predictibilitate pe termen mediu şi lung”, mai spune el.

Născut 1976, Dorin Bodea este general manager al unei companii, senior consultant în management şi specialist în resurse umane. Absolvent de sociologie-psihologie, Dorin Bodea are un master în managementul vânzărilor, fiind doctorand la Institutul Naţional de Cercetări Economice. Este autorul mai multor articole, studii şi cercetări.

Finalul ediţiei de duminică a emisiunii aparţine, ca de obicei, muzicii de calitate. Trupa Electric Fence, cunoscută şi îndrăgită de telespectatorii TVR de la selecţiile naţionale Eurovision 2012 şi 2013, va fi prezentă în studioul Garantat 100%, pentru un moment muzical original.

 

Despre Garantat 100%

Anul acesta, emisiunea Garantat 100%, realizată şi prezentată de Cătălin Ştefănescu, împlineşte 14 ani de când este difuzată de TVR 1. Întreaga colecţie a emisiunilor Garantat 100% poate fi vizionată şi online, pe portalul video al Televiziunii Române, www.tvrplus.ro.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.