loader
Foto

Despre români realizați și talentați, la „A doua Românie”

O nouă întâlnire cu cei care alcătuiesc „A doua Românie” și contribuie la conturarea imaginii țării noastre în afara granițelor acesteia, joi, 25 februarie, de la ora 21:00, la TVR Internațional și online pe TVR+.

 

Românii din toate colțurile lumii sărbătoresc Mărțișorul, nu doar un vechi și frumos obicei, dar și un element de patrimoniu cultural imaterial, recunoscut de UNESCO, în anul 2017.

Vă aducem în atenție un eveniment special, ce reuneşte români și românce din numeroase de țări, care au răspuns invitatiei adresate de Viorica Robina, din Siegen, Germania. La inițiativa sa, în acest an - „Mărțișorul Înconjoară Pământul”.

Într-o lume în care ecranul este un personaj din ce în ce mai important, un mediator al tot mai multor senzații pe care le trăim zi de zi, coregraful Gigi Căciuleanu ne invită la un spectacol inspirat din realitatea acestei lumi.

„JUNGLA TÉVÉ” este un spectacol montat tot cu ajutorul ecranelor, de la distanță, de la Paris, cu talentații actori și dansatori Lari Giorgescu și Alina Petrică, de la Teatrul Dramaturgilor Români.

La „A doua Românie”, încercăm să cunoaștem și să vă prezentăm români care, prin perseverență, talent și seriozitate, au reușit să facă performanță și să fie apreciați în țările lor de adopție. Medicul român Radu Lupescu, specialist în anestezie și terapie intensivă, președintele Asociației medicilor din clinica Rhéna din Strassbourg este unul dintre ei.

Vlad Pop, voluntar Magic Camp, va alerga de la Cluj până la Constanța pentru a-i ajută pe copiii cu afecțiuni grave să continue școala, prin intermediul Asociației Magic.

***

ModeratorCorina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă, Lucian Băbeanu, Sandrino Gavriloaia şi Doru Ionescu

Producător: Liliana Văduva

Edițiile emisiunii „A doua Românie” sunt disponibile online pe TVR+.

FILM.TVR.RO

Logo

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: Marţi, 23 Aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, v-am invitat să urmăriți în direct la TVR Internațional o nouă ediție ”Investiți în România!”.

„Dialoguri academice” între filosofii Mircea Dumitru și Radu J. Bogdan, în 28 aprilie, la TVR Cultural

Duminică, 28 aprilie, de la ora 22:35, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească dialogul dintre filosofii Mircea Dumitru, gazda ...