loader
Foto

Galerie foto

Despre „orfanii migrației” şi potopul de la Rătești - la „DOSAR ROMÂNIA”

Duminică, 24 mai, de la ora 18:45, aţi urmărit la TVR 1 şi online pe TVR+ povestea copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă, în străinătate, şi aţi aflat în ce condiţii trăiesc maicile de la Mănăstirea Răteşti.

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR +

* Orfanii migraţiei

Sărăcia şi lipsurile obligă din ce în ce mai mulţi români să plece la muncă în alte ţări. În unele familii, ambii părinţi pleacă iar copiii rămân în grija rudelor.

Psihologii îi numesc pe acesti copii „orfanii migraţiei”. Ei suferă cumplit de dorul părinţilor şi nimic nu poate suplini absenţa acestora. De multe ori, micuţii se îmbolnăvesc sau cad în depresie şi rămân marcaţi pe viaţă de grave tulburări emoţionale.

„Te mai intorci? ” - un reportaj de Gabriel Geamănu, duminică, 23 mai, la Dosar România.

* Potopul de la Rătești

(w882)

Anul trecut, maicile de la Mănăstirea Răteşti, judeţul Buzău, au trecut printr-o cumplită încercare. După aproape o lună de ploi infernale, pământul a luat-o într-o noapte din loc, alunecând la vale şi transformând Biserica şi chiliile în ruine.

De atunci, măicuţele trăiesc într-un cămin de bătrâni, fără nicio speranţă ca Mănăstirea lor să poată fi reconstruită. Tot ce le-a mai rămas astăzi sunt amintirile.

„Potopul de la Răteşti”, un reportaj semnat de Catălin Apostol.


***

Emisiunea „DOSAR ROMÂNIA” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

FILM.TVR.RO

Logo

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: Marţi, 23 Aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, v-am invitat să urmăriți în direct la TVR Internațional o nouă ediție ”Investiți în România!”.

„Dialoguri academice” între filosofii Mircea Dumitru și Radu J. Bogdan, în 28 aprilie, la TVR Cultural

Duminică, 28 aprilie, de la ora 22:35, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească dialogul dintre filosofii Mircea Dumitru, gazda ...