loader
Foto

Despre obezitate şi vaccinuri, în Emisiunea de luni, cu Mircea Radu

Luni, 23 noiembrie, de la ora 19.00, Mircea Radu a discutat pe teme de sănătate cu specialiştii Monica Pop şi Andreea Ciocâlteu . Emisiunea a putut fi urmărită la TVR 1 şi online, pe TVR+.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

România ocupă locul al III-lea în Europa la obezitate şi locul al IV-lea la obezitatea infantilă, care, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, progresează rapid în întreaga lume. La fel de multe controverse pe tema sănătăţii copiilor suscită şi schema de vaccinare obligatorie. Pe 23 noiembrie, de la ora 19.00, Mircea Radu dezbate aceste subiecte în Emisiunea de luni, transmisă în direct la TVR 1 şi pe platforma online TVR+.

Aproximativ 400.000 de români suferă de obezitate morbidă. Deşi, la nivel declarativ, alimentaţia sănătoasă se află printre preocupările majore ale românilor, rezultatele unor studii efectuate la nivelul Asociaţiei Române a Educatorilor în Diabet arată că 29% dintre mamele din România nu acordă importanţă subiectului obezităţii, iar 5% nu ştiu ce înseamnă şi care sunt implicaţiile. Obezitatea infantilă se află în creştere, după cum arată Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în lume existând 22 de milioane de copii obezi cu vârsta sub cinci ani. Prof. Dr. Monica Pop, unul dintre cei mai cunoscuţi oftalmologi din România, este unul dintre exemplele de români care au arătat că lupta cu obezitatea poate fi câştigată. Alături de Andreea Ciocâlteu, consilier specialist în psihoeducaţie, profesor psihopedagog şi formator, ea se va afla în studioul TVR, la Emisiunea de luni, pentru a le împărtăşi telespectatorilor experienţa proprie pe această temă.

Vaccinarea copiilor a scăzut cu 19% în ultimul an, în România. Proiectul de lege propus de grupul de lucru alcătuit la iniţiativa Ministerului Sănătăţii şi format din specialişti în domeniu are ca scop reglementarea unei scheme obligatorii de vaccinare. Conform acesteia, opt vaccinuri vor fi administrate copiilor, împotriva unor boli care pot produce complicaţii grave sau chiar moartea. Proiectul a stârnit numeroase dezbateri şi controverse, cu atât mai mult cu cât acesta precizează şi amenzile aplicate în cazul nerespectării obligativităţii schemei. Are vaccinarea copiilor o importanţă majoră pentru viaţa şi sănătatea lor sau primează interesele companiilor farmaceutice? Un răspuns la această întrebare vine în Emisiunea de luni de la Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie şi membru în Comitetul Permanent al Biroului Regional al OMS Europa.

Tronsonul de dezbateri de la ora 19.00, realizat de Direcţia Ştiri şi Emisiuni Sportive, aduce în faţa telespectatorilor TVR 1 invitaţi care au ceva de spus în domenii precum: social, sport, economie, politică, dar şi cultural. Mircea Radu discută, la Emisiunea de luni, subiecte din zona socială, pe care le va dezbate cu celebrităţi, dar va asculta, în materiale filmate, şi opinia oamenilor întâlniţi pe stradă. Marţi, Marian Olaianos pune sportul în prim plan la Repriza a III-a, miercuri, Lidia Moise şi Daniel Apostol dezbat subiecte din domeniul economic la Expres economic; joi, Ramona Avramescu trece în Prim-plan actualitatea politică, iar vineri, Mirela Nagâţ răsfoieşte actualitatea culturală internă şi externă, la Cooltura.

Toate emisiunile menţionate pot fi urmărite, în direct şi înregistrate, şi online, pe TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 sâmbătă, 27 aprilie de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” şi ĩn spectacolul ce va deschide ...

Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Diplomă de excelenţă pentru jurnalistul Răzvan Onesa

La aniversarea a 30 de ani de existenţă în peisajul presei economice autohtone, Top Business, una dintre publicaţiile care reuşeşte să existe şi ...