loader
Foto

Despre infertilitate şi recuperarea medicală pediatrică, la Vreau să fiu sănătos

Printre temele ediţiei din 23 martie a emisiunii prezentate de Sonia Argint Ionescu se mai numără asigurările de sănătate şi pericolul bolilor cardiace la persoanele tinere. Vreau să fiu sănătos se vede miercuri, ora 10.00, în direct la TVR 1 şi TVR+.

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Infertilitatea este o problemă de sănătate care afectează un număr surprinzator de mare de cupluri - cel puţin unul din zece cupluri se confruntă cu această problemă. Dincolo de aspectele fizice, care uneori produc disconfort (de exemplu, durerea cauzată de endometrioză), infertilitatea produce o imensă suferinţă pe plan psihologic, emoţional. În general, se vorbeşte despre trei categorii mari de infertilitate, în funcţie de cauza primară, care poate fi feminină, masculină sau mixtă. Doctorul Călin Boeru vine să vorbească despre infertilitate, într-o nouă ediţie Vreau să fiu sănătos. Emisiunea se transmite în direct la TVR 1 şi TVR+ miercuri, 23 martie, de la 10.00.

Dintre cele mai frecvente boli pediatrice, pe langă anemii, dermatită de scutec, enurezisul nocturn, bolile copilăriei (oreion, rubeolă, pojar, varicela) sunt şi acele afecţiuni precum defectele congenitale, encefalopatiile, epilepsiile, autismul, paraliziile de origine cerebrală, etc. Recuperarea medicală pediatrică constă în programe de kinetoterapie, hidroterapie, fizioterapie şi masaj terapeutic. Recuperarea pediatrică foloseşte procedeele de fizioterapie şi kinetoterapie - terapia prin mişcare, asociate în unele situaţii cu ludoterapia (formă a terapiei ocupaţionale, una dintre metodele de tratament a bolilor psiho-motorii prin joc). Specialistul Raluca Chişu este invitată la Vreau să fiu sănătos de miercuri, atunci când ne va vorbi despre recuperarea medicală pediatrică. Şi doctorul cardiolog Nicoleta Cîndea este invitata Soniei Argint Ionescu pentru a ne explica pericolul bolilor cardiace la persoanele tinere.

Cum putem face acasă o pâine sănătoasă şi dietetică este subiectul unuia dintre reportajele pe care Sonia Argint Ionescu le prezintă, de asemenea, pe 23 martie, la Vreau să fiu sănătos. Tot atunci, aflăm mai multe despre durerile de cap şi despre importanţa asigurărilor de sănătate atunci când plecăm în concediu, din alte reportaje difuzate în ediţia de săptămâna aceasta a emisiunii. Miercuri, de la ora 10.00, Vreau să fiu sănătos ne aduce informaţii despre cum ne putem păstra sănătatea, cum să ne ferim de bolile de sezon sau ce putem face pentru a avea un stil de viaţă sănătos. Emisiunea se difuzează în direct la TVR 1 şi online, pe TVR+.

Timp de o oră, în fiecare miercuri, de la 10.00, telespectatorii TVR 1  află la Vreau să fiu sănătos noutăţi din lumea medicală, cele mai recente tratamente şi terapii sau metode profilactice. Emisiunea ce poartă semnătura producătorului TVR Beatrice Cioba se transmite în direct la TVR 1 şi face parte din linia de emisiuni reunite sub genericul „Tot ce contează”.

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...