loader
Foto

Festivalul EUROPALIA, la Articolul VII

Miercuri, 10 februarie, de la ora 21.00, Mihaela Crăciun v-a propus să revedeți un interviu cu Mirel Taloș, preşedinte interimar al ICR.

 

"Brâncuşi. Sublimarea formei", cea mai importantă expoziție dintre cele dedicate sculptorului român în ultimele decenii şi principalul eveniment din cadrul Festivalului EUROPALIA, cuprinde în jur de 200 exponate (lucrări, scrisori, filme şi alte documente care provin din muzee din România, SUA şi Franţa). Între opere se regăsesc "Cuminţenia pământului", "Sărutul", "Rugăciune". Prin Brâncuşi aratăm că am fost deschizătoari de drumuri în materie de avangardă.

(w882) mirel talo

Institutul Cultural Român a făcut mari eforturi pentru ca România să poată fi descifrată, cunoscută şi înţeleasă în cheie culturală, în inima Europei, la 30 de ani de la căderea comunismului."Prin artă nu evităm marile întrebări și angoase existențiale, ci le depășim, pentru că arta nu este finită, ca noi, ci eternă, precum ideile platonice. Nu suntem ființe în timp, ci simple mostre finite ale timpului, pe când arta este o prefigurare a eternului, un Prefiguratoriu al Paradisului, dacă el există", scrie Mirel Taloș.

(w882)

Despre artă ca prefigurare a eternului,  la Palatul de Arte Frumoase Bozar din Bruxelles, la expoziția eveniment „Brâncuşi. Sublimarea formei”.

***

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

Realizator și producător: Mihaela Crăciun

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.