loader
Foto

Despre drepturile tale, la Interes general

Ileana Ciutan, preşedinte Casa Naţională de Pensii, Claudiu Ardeleanu, director general Direcţia Generală a Vămilor, Sorin Mierlea, preşedinte Asociaţia InfoCons au fost invitaţii lui Sorin Burtea, în ediţia din 26 martie.

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Pentru mulţi pensionari, banii primiţi după o viaţă de muncă abia acoperă cheltuielile zilnice. Cu toate astea, cei de vârsta a treia afirmă că au încredere în sistemul public de pensii. În 2015, valoarea punctului a fost majorată. Dacă sunt propuse alte măriri pe parcursul acestui an, vă spunem în minutele următoare când aflaţi detalii şi despre modul de acordare a biletelor de tratament într-una din staţiunile balneare din ţară.

Vorbim şi despre securizarea frontierelor României, condiţie impusă de Uniunea Europeană pentru aderarea la spaţiul Schengen. Proiectul Direcţiei Generale a Vămilor pentru crearea unei şcoli canine cu scopul combaterii traficul cu ţigarete şi contrabandei cu droguri este un succes. În urma controalelor efectuate de cele 42 de echipe canine la punctele de trecere a frontierei cu Ucraina, Moldova şi Serbia s-au dat amenzi în valoare de 700.000 de euro doar anul trecut. Şi din punctul de vedere al aparaturii care supraveghează traficul de persoane şi marfă, România este pregătită pentru aderare la spaţiul Schengen.

Şi tot în această ediţie, vă oferim informaţii despre drepturile noastre în calitate de consumatori. De la detaliile pe care trebuie să le conţină obligatoriu o etichetă şi până la importanţa solicitării bonului fiscal, discutăm în Interes general.

Aşteptăm întrebările dumneavoastră pe adresa interesgeneral@tvr.ro şi pe pagina  www.facebook.com/InteresGeneralTVR1.

Campania „Solicitaţi bonul fiscal!” continuă cu informaţii şi extragere în direct, de 4 premii, fiecare de 500 de lei.

Emisiunea “Interes general” se difuzează în direct, la TVR 1 şi poate fi urmărită online, pe TVR+ şi pe tabletă sau mobil.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...