loader
Foto

Galerie foto

Despre dependenţa de film şi teatru, cu actorul Vlad Ivanov

La „Arte, carte şi capricii”, cu Liana Stanciu – joi, de la 21.00 (şi sâmbătă, de la ora 19.00 - cu traducere în limbaj mimico-gestual). Pe TVR 2, TVR HD şi online, pe TVR+.

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Joi, 5 mai, de la ora 21.00, la Arte, carte şi capricii, Liana Stanciu vă propune o ediţie cu subiecte din lumea filmului, a teatrului şi a artelor plastice. Şi pentru ca incursiunea prin lumea teatrului şi a filmului să fie cât mai fascinantă, invitatul său special este unul dintre cei mai respectaţi, premiaţi şi admiraţi actori de teatru şi film, care a ajuns prima dată în Bucureşti pentru a lucra la consignaţia din Gara de Nord. Este vorba de actorul Vlad Ivanov, care consideră că filmul l-a împlinit ca actor, dar că teatrul rămâne marea lui pasiune.

Creaţiile vestimentare semnate de Liliana Ţuroiu de-a lungul anilor ar putea fi caracterizate doar cu trei cuvinte: eganţă, artă şi tradiţie. Şi cea mai bună dovadă o constituie colecţia Zestrea, proiectul de suflet al Lilianei, în care ia, brâul sau ilicul, ornate cu broderii reinterpretate, devin piese de vestimentaţie contemporană. Ca profesor în cadrul Catedrei de Modă de la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, Liliana Ţuroiu încearcă să le transmită studenţilor ei nu doar rigorile pe care le impune această profesie, ci şi provocările menite să le stârnească imaginaţia.

O viaţă culturală serioasă are nevoie de diversitate şi, din fericire, pe scena dansului actual din Bucureşti, avem ocazia să vedem şi un spectacol cult de cabaret. Nu este orice fel de cabaret, ci un muzical curajos plin de culoare, emoţii si răsturnări de stare, în care Răzvan Mazilu, creatorul lui, aduce un omagiu uneia dintre cele mai influente şi răscolitoare artiste ale perioadei interbelice: Anita Berber.

Mii de participanţi, sute de evenimente, întâlniri cu scriitori, sesiuni de autografe, lansări. Toate au fost la Salonul Internaţional de carte de la Paris – unde Institutul Cultural Român a propus, pe lângă volume publicate de edituri româneşti, traduceri din autori români publicate cu sprijinul Centrului Naţional al Cărţii.

Detalii despre prezenţa românească la Paris dar şi despre multe alte subiecte, precum fotografii călători implicaţi într-un proiect fascinant, lumea pictată de Mirela Trăistaru sau despre beneficiile cititului – mai ales a unui manual de limba română –le puteţi urmări, pe îndelete, la Arte, carte şi capricii - joi seară, de la ora 21.00 (dar şi sâmbătă, 7 mai, de la ora 19.00 - cu traducere în limbaj mimico-gestual).

Acest program poate fi urmărit şi online, pe portalul video TVR+.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...