loader
Foto

Despre cum se distrau Ceauşeştii, duminică, într-un nou film După 25 de ani

Pe 7 decembrie, de la ora 14.30, telespectatorii TVR 1 au putut urmări, sub titlul generic După 25 de ani , documentarul „Ceauşescu dănţuieşte...”

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Proiectul-document După 25 de ani continuă la TVR 1 cu un alt documentar ce reflectă perioada de dinainte de decembrie 1989, până la momentul în care românii au răbufnit, nemaisuportând tratamentul aberant la care erau supuşi de regimul comunist. Producţia poate fi urmărită duminică, 7 decembrie, de la ora 14.30, la TVR 1 şi online, pe TVR+.

Prof. univ. Lavinia Betea – în calitate de scenarist – şi realizatorul şi producătorul TVR Raluca Rogojină ne propun filmul „Ceauşescu dănţuieşte...”. La propriu, un documentar despre cum dănţuia şi bea ţuici Ceauşescu la sărbători şi aniversări. Dar şi despre „dănţuiala” pe care o practicau românii la cozile pentru carne, bilete la teatru sau vacanţe pe litoral. Distracţiile în epoca Ceauşescu n-au fost prea multe, dar s-au consumat intens, dacă ne gândim numai la delirantele manifestări organizate de 23 august sau 1 mai. Un documentar viu, cu imagini inedite, difuzate în exclusivitate la TVR1, despre modul în care învăţaseră să se distreze românii înainte de 1989.

***

După 25 de ani este un proiect-document, realizat de Televiziunea Română în amintirea evenimentelor din decembrie ’89, dar şi a întregii perioade în care românii au fost reduşi la tăcere de dictatura comunistă. Din 22 noiembrie, în fiecare sâmbătă şi duminică, timp de 10 săptămâni, telespectatorii TVR 1 pot rememora, prin intermediul unei serii de documentare, perioada comunistă, momentul răbufnirii românilor din 1989 şi urmăresc, alături de jurnalişti şi personalităţi publice, evoluţia României de la momentul ieşirii de sub dictatura comunistă şi până în prezent. Documentarele sunt difuzate sâmbăta de la ora 22.00, respectiv duminica, de la orele 14.30 şi 22.00, putând fi vizionate şi online, pe TVR+.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Procedura în materia dreptului administrativ

Procedura în materia dreptului administrativ

publicat: Miercuri, 17 Aprilie 2024

Ce este procedura în materie de contencios administrativ şi care sunt normele procedurale aplicabile? Într-un litigiu, care pot fi părţile ...

Hipertensiunea arterială, principala cauză de deces la nivel mondial

Sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 7:00, la TVR 1, urmărim o  ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre hipertensiunea arterială, Caravana ...

Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, vorbim despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.