loader
Foto

Despre criza francului elveţian, la Vorbeşte liber!

Deputatul Andreea Paul şi avocatul Gheorghe Piperea au discutat cu moderatorul Sorin Avram despre situaţia românilor cu împrumuturi în franci elveţieni, în talk-show-ul de miercuri, 21 ianuarie, ora 21.00, la TVR 1 şi pe TVR+.

 

UPDATE: Ediția este disponibilă online, pe TVR+.

Situaţia financiară a numeroşi români, care au contractat credite în franci elveţieni, este grav ameninţată, după ce Banca Naţionala de la Berna a decis să renunţe la plafonul cursului de schimb al monedei elveţiene. La Bucureşti, decizia a urcat imediat cursul oficial al francului elveţian până la nivelul record de 4,32 lei, în creştere cu 15% faţă de ziua precedentă, 14 ianuarie. Miercuri seară, jurnalistul Sorin Avram dezbate acest subiect alături de prim-vicepreşedintele PNL Andreea Paul, membru în Comisia de buget din Camera Deputaţilor, şi de avocatul Gheorghe Piperea, într-o nouă ediţie a talk-show-ului Vorbeşte liber!. Ediţia din 21 ianuarie a emisiunii poate fi urmărită de la ora 21.00, la TVR 1 şi online, pe www.tvrplus.ro.

Avocatul Gheorghe Piperea explica într-un interviu că situaţia dramatică în care au ajuns cei aproximativ 200.000 de români este cauzată de politica finaniară a băncilor la momentul 2007: „În perioada respectivă, erau bănci care trebuia să facă volume de creditare, să câştige un loc în top, o poziţie pe piaţă cât mai în faţă”.

Şi Andreea Paul, cealaltă invitată de astăzi a lui Sorin Avram la Vorbeşte liber!, ia poziţie în privinţa acestei situaţii, într-o postare pe blogul personal: „Să nu-i lăsăm pe români victime ale saltului mortal şi artificial al francului elveţian! Cer audierea BNR la Comisia de Buget, Finanţe şi Bănci a Camerei Deputaţilor pentru a-i proteja pe cei îndatoraţi de acest curs toxic!”, solicită liberala.

În talk-show-ul din prime-time al TVR 1, lideri politici şi lideri de opinie dezbat la rece faptele fierbinţi ale zilei. Moderată de jurnalistul Sorin Avram, emisiunea Vorbeşte liber! abordează problemele majore ale zilei, evenimentele-cheie ale momentului, care generează cele mai multe comentarii. Lideri de opinie, personalităţi publice de notorietate, subiecte fierbinţi se întâlnesc într-o dezbatere „plină de nerv, dar fără nervi şi care nu va face jocurile nimănui” (Sorin Avram), de luni până joi, după Telejurnal, în direct la TVR 1.

Emisiunea este urmată, de la 22.00, de Biziday, cu Moise Guran, şi de late night show-ul Starea naţiei, cu Dragoş Pătraru, de la ora 22.50. Toate cele trei programe pot fi urmărite şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

FILM.TVR.RO

Logo

 
„Înapoi la argument”: Dialogurile lui H.R. Patapievici cu Andrei Pleșu și Radu Paraschivescu (2007), redifuzate la TVR Cultural

Între 15 și 19 aprilie, TVR Cultural redifuzează dialogurile lui Horia Roman Patapievici cu Adrian Papahagi, Teodor Baconschi, Dan Burlac, Radu ...

Regizoarea Carmen Lidia Vidu, la „Mic dejun cu un campion”: „Atât știu să fac. Să lucrez” (ediție din 2023) | VIDEO

TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă dialogurile Danielei Zeca Buzura cu Ion Vianu - medic psihiatru și scriitor, Răsvan Popescu - ...

Procedura în materia dreptului administrativ

Procedura în materia dreptului administrativ

publicat: Miercuri, 17 Aprilie 2024

Ce este procedura în materie de contencios administrativ şi care sunt normele procedurale aplicabile? Într-un litigiu, care pot fi părţile ...