loader
Foto

Galerie foto

Despre ambiție și curaj nesăbuit, marți, la „Destine ca-n filme”

Pe 2 decembrie, Iuliana Marciuc a prezentat cazurile a trei persoane care au reușit să uimească  lumea prin curajul și pasiunea lor: Gheorghe Zamfir, ultra-maratonistul Andrei Roșu și călătorul „de profesie” Răzvan Negoiță.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Naiul lui Gheorghe Zamfir știe să cânte despre durere în aceeași măsură în care poate cânta ode fericirii. Avea doar cinci ani când, pe un ger teribil, a mers împreuna cu tatăl său la București. În zona Pieței Unirii a văzut un grup de muzicanți orbi care l-au impresionat atât de mult încât nu a mai vrut să plece de lângă ei. Au fost de ajuns 20 de minute pentru ca marele maestru să-și dea seama ce va face în viață. Acum, 68 de ani mai târziu, Gheorghe Zamfir este ambasadorul naiului.

La 34 de ani, Andrei Roșu se pregătea pentru o viaâă împărtiță între ore lungi la birou și seri nenumărate pe canapeaua din sufragerie, cu o bere în mână, privind la televizor. A reușit să iasă din această viață plictisitoare datorită copilului său, căruia a vrut să-i dea un exemplu bun de urmat. Dacă acum patru ani Andrei avea zece kilograme în plus și iubea la nebunie canapeaua din apartamentul său, astăzi el este în Cartea Recordurilor pentru că a alergat șapte maratoane și șapte ultramaratoane pe șapte continente.

Pentru Răzvan Negoiță, romanul „Toate pânzele sus” i-a marca copilăria. S-a născut și a copilărit în București, însă Răzvan a iubit nespus marea. Iar acum și-a îndeplinit visul: să aibă o viață ca o vacanță, mai mult pe apă și mai puțin pe uscat. Pentru a reuși acest lucru, Răzvan a vândut tot ce a avut și a pornit pe un drum extraordinar, plin de neprevăzut: a decis să facă înconjurul lumii pe un vas. Unde se află acum Răzvan? Aflați marți, de la ora 21:00, la „Destine ca-n filme”.

Emisiunea poate fi urmărită şi la TVR HD miercuri, 26 noiembrie, de la ora 20.00, precum şi online pe TVR+.

FILM.TVR.RO

Logo

 
„Lumea de aproape”: Viitorul înseamnă educație

„Lumea de aproape”: Viitorul înseamnă educație

publicat: Marţi, 16 Aprilie 2024

Marți, 16 aprilie, de la ora 17.30, la TVR Craiova aflăm ce subiecte au fost dezbătute în cadrul  conferinței ,„ParentingNet”.

Răspunderea penală versus răspunderea civilă

Răspunderea penală versus răspunderea civilă

publicat: Marţi, 16 Aprilie 2024

Ce presupun acţiunea penală şi acţiunea civilă în procesul penal? În ce constă raportul de cauzalitate între fapta ilicită şi prejudiciu? Cum ...

„O poveste nespusă”. Constantin Cojocaru: Actorul este un cetățean de pe stradă și ce simte se vede pe el. Corpul lui, interiorul lui exprimă ceea ce îi trece prin cap și prin suflet | VIDEO

TVR Cultural difuzează, în memoria marelui actor Constantin Cojocaru, care s-a stins din viață în acest weekend, emisiunea „O poveste nespusă - ...