loader
Foto

Dependențele secolului XXI, la "Un doctor pentru dumneavoastră"

Vă invităm să revedeți ediții ale emisiunii “Un doctor pentru dumneavoastră”, în care medicii invitați oferă recomandări profesioniste. În perioada 19-22 august, la TVRi, de la ora 18:30.

 

LUNI, 19 AUGUST

TINEREȚE ȘI FRUMUSEȚE LA ORICE VÂRSTĂ

Invitat: Prof. univ.  dr. LUIZA SPIRU, şef Clinică Geriatrie, Gerontologie şi Psihogeriatrie, Spitalul Universitar de Urgenţă “Elias”, medic primar geriatrie gerontologie și medicină internă, gerontopsihiatru, competenţă în ecografie generală, absolvent Colegiul Naţional de Apărare, absolvent Leadership Management International (Texas, SUA)

Tinerețea fără bătrânețe nu este un mit atât timp cât avem un stil de viață sănătos, cu o alimentație corectă și echilibrată, cu mișcare și activitate socială intensă.

Moderator: Măriuca Mihăilescu

(w882)

MARȚI, 20 AUGUST

TRATAMENTUL  PSORIAZISULUI

Invitat:  Prof. dr. GEORGE - SORIN ŢIPLICĂ, medic primar dermatologie–venerologie, șef Clinica de Dermatologie, Spitalul Clinic Colentina

Stresul biologic, fizic și social generat tot mai puternic de evoluția civilizației duce la un impact îngrijorător asupra răspunsurilor imunitare ale organismului. În aceste condiții, sistemul de apărare reacționează profund și intens, până la răspunsuri autoimune care generează boli grave, greu de tratat. Dintre acestea psoriazisul este cel mai frecvent și poate avea urmări grave asupra sănătății corpului, provocînd chiar deces.

DEPENDENȚELE SECOLULUI XXI

Invitat: Dr. EDUARD PETRU MOȚOESCU, medic primar psihiatrie, Secția Psihiatrie VI, Spitalul Clinic de Psihiatrie ”Prof. dr. Alexandru Obregia”

La nivelul creierului, există arii cerebrale care controlează sistemul afectiv emoțional, durerea și plăcerea. Când se instalează plăcerea, se sintetizează endorfinele, substanțele ”fericirii”, care ajută organismul să își ajusteze anumite procese neuronale de evitare a durerii. Sunt un fel de neurotransmițători care transferă informația pozitivă de-a lungul sinapselor. În natură există numeroase substanțe care, prin acțiunea lor asupra neuronilor, duc la sintetizarea endorfinelor, la crearea senzației de plăcere, dar și la generarea unor reflexe nervoase menite să întrețină starea pozitivă, dar care duc, în final, la dependențe. Creierul funcționează la parametrii optimi și cu ajutorul glucozei, un energizant natural al celulei nervoase și al fibrei musculare. Din nefericire, multe alimente procesate duc la un astfel de fenomen, precum zahărul și ciocolata, care se bazează pe nevoia intrinsecă a creierului de ”dulce”. Glutamatul, de asemenea, este o substanță alimentară care provoacă ”pofta” de a consuma produsul care îl conține. Există o diversitate mare de substanțe de sinteză care duc la pierderea controlului cerebral asupra propriilor reacții și care creează tendința de a le consuma necontrolat. Vom discuta despre dependența de muncă, de alcool, de jocuri de noroc, de telefon, de dulce și alte dependențe.

Moderator: Ana Maria Ghiur

(w882)

MIERCURI, 21 AUGUST

COPIII VIITORULUI

Invitați: dr. CRISTIAN ANDREI, neuropsihiatru și prof. FLORIAN COLCEAG, pshihopedagog, preşedinte EDUGATE şi IRSCA GIFTED EDUGATION

Organismul uman, dar mai ales creierul au evoluat odată cu dezvoltarea psihocomportamentală și socială a civilizației. Inteligența a crescut odată cu tehnologizarea și descoperirile științifice, pe baza abilităților înnăscute ale umanității. Însă dezvoltarea mediului ambiant, a tehnologiei utilizate de oameni, are și dezavantaje asupra organismului, prin schimbarea modului de viață, de gândire și a celui de manifestare a propriilor sentimente și senzații. Oamenii duc o viață stresantă, sunt bombardați de informații și astfel nu mai reușesc să comunice echilibrat cu ei înșiși și cu cei din jur. Acest cumul de factori afectează cel mai profund dezvoltarea și evoluția copiilor, viitoarele generații ale umanității.

Moderator: Măriuca Mihăilescu

JOI, 22 AUGUST

ECHILIBRUL NUTRIENȚILOR PENTRU SĂNĂTATE

Invitat: dr. ADRIANA TATOMIRESCU, medic nutriţionist, competență în apifitoterapie, directorul Centrul de Terapie Naturală din Breaza

Corpul uman trăiește datorită substanțelor nutritive pe care le absoarbe din mediul extern și sunt procesate optim în mediul său intern. Aminoacizii, vitaminele, substanțele minerale, alături de proteine, lipide și glucide, existente la nivelul plantelor, sunt ingredientele de bază pentru a se crea și dezvolta o ființă umană. Pentru menținerea sănătății corpului este necesar aportul continuu de nutrienți naturali, în cantitatea potrivită și la calitatea optimă. Orice dezechilibru apărut la nivelul absorbției și procesării lor duce la îmbolnăvirea organsimului și la apariția de boli grave sistemice și psihologice.

Moderator: Ana Maria Ghiur

***

Edițiile emisiunii sunt disponibile pe TVR+.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) HofigalHofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. Tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...