loader
Foto

Demonstraţii în platou şi sfaturi practice în noul sezon „Vreau să fiu sănătos”

Pe 18 martie, Sonia Argint Ionescu şi invitaţii primei ediţii au vorbit despre alergii, proprietăţile curative ale plantelor sau primul ajutor. Emisiunea se difuzează de la ora 11.30, la TVR 1 şi TVR+.

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Un nou format, cu public, demonstraţii în platou, mai mulţi invitaţi şi informaţii practice – acestea sunt atributele cu care Sonia Argint Ionescu începe noul sezon al emisiunii Vreau să fiu sănătos. Prima ediţie a noii serii de premiere poate fi urmărită sâmbătă, 18 martie, de la ora 11.30, la TVR 1 şi online, pe TVR+.

„Din această primăvară, Vreau să fiu sănătos aduce elemente noi. Emisiunea va avea un format de show, vom face tratamente, vom avea mai mulţi invitaţi pe aceeaşi temă, însă cu opinii diferite şi vom debuta cu o rubrică săptămânală de noutăţi medicale pentru pacienţii români”, divulgă Beatrice Cioba, producătoarea emisiunii.

„Noul sezon Vreau să fiu sănătos vine într-un format nou, mai dinamic, în care suntem şi mai implicaţi. Vom avea demonstraţii live în platou şi credem că telespectatorii vor fi mult mai încântaţi de informaţia practică pe care o vor primi”, adaugă prezentatoarea Sonia Argint Ionescu, oferindu-se voluntar, încă din prima ediţie, să testeze noi tehnici şi proceduri... pe propria piele.

Despre simptomele alergiilor la copii, despre cum se schimbă viaţa într-o casă atunci când există un copil alergic şi ce se întamplă la adolescenţă cu un copil care a fost alergic ne vorbeşte dr. Iolanda Vivişenco, medic primar pediatru. Şi tot despre acest subiect vine cu informaţii dr. Adriana Nicolae, medic primar în alergologie şi imunologie clinică, aducând în discuţie multiplele tipuri de testări, tratamentul de ultimă oră al alergiilor, dar şi profilaxia acestora. Iar pentru a demonstra eficacitatea testărilor pentru diverşi alergeni, Sonia Argint Ionescu va juca rolul „pacientului”, chiar în faţa publicului emisiunii.

(w882) Sonia Argi

Este evidentă asemănarea anumitor legume sau fructe cu organe ale corpului uman. Nucile au forma unui creier, morcovul secţionat arată precum irisul ochiului, bobul de fasole aduce cu un rinichi, iar roşia pare o inimă. Dr. Ruxandra Constantina, medic specialist în medicină de familie, cu competenţă în naturopatie, vine în platoul Vreau să fiu sănătos cu informaţii despre proprietăţile curative ale legumelor, pentru fiecare organ în parte.

Şi tot în prima ediţie a sezonului aflăm mai multe despre un tratament inovator pentru artroză, din reportajul difuzat sub genericul „Noutăţi pentru pacienţii români”, o rubrică nouă a emisiunii.

În final, o lecţie de prim ajutor: dr. Silvia Nica, medic şef UPU la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti şi dr. Adriana Bidică, medic primar în medicină de urgenţă la acelaşi spital, aduc în platoul Vreau să fiu sănătos un manechin, pe care vor ilustra diferite manevre necesare acordării primului ajutor în cazul mai multor urgenţe medicale. Acordat corect, primul ajutor poate salva viaţa unui om, până la sosirea medicului.

 

Timp de o oră, în fiecare sâmbătă, de la 11.30, telespectatorii TVR 1  află la Vreau să fie sănătos noutăţi din lumea medicală, cele mai recente tratamente şi terapii sau metode profilactice, urmăresc demonstraţii în platou şi reportaje utile. Emisiunea ce poartă semnătura producătorului TVR Beatrice Cioba se transmite la TVR 1 şi online, pe TVR+.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri – joi seară, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu deschide o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Mesaj către lumea de azi: Ei sunt „Români universali”!

Cutia de viteze automată, testul Papanicolau, declanșarea artificială a ploilor, implantul dentar sau scaunul ejectabil pentru avioane sunt doar ...