loader
Foto

Delegația României defilează la Ceremonia de deschidere Eurovision 2021

Imagini de la eveniment, în premieră și în exclusivitate la Telejurnalul orei 20.00, duminică, 16 mai, la TVR 1.

 

Eurovision a intrat în linie dreaptă iar tensiunea competiției se simte tot mai puternic în pragul deschiderii oficiale a ediţiei 2021, ceremonia „Turquoise Carpet”, care va avea loc mâine, la Rotterdam, începând cu ora 19.00.

Gazdele au pregătit un eveniment impresionant pentru ziua de duminică. Delegațiile vor fi transportate cu trei ambarcațiuni – reprezentanții țărilor din prima semifinală, cei din a doua semifinală și artiștii din Big Five împreună cu delegația țării gazdă - și vor traversa râul Maas. La debarcare, vor fi întâmpinați de Ahmed Aboutaleb, primarul orașului Rotterdam.

„Primul semn major de întoarcere la este tocmai această deschidere fastuoasă. De fapt, Eurovision în an pandemic este nu doar o sărbătoare a muzicii, ci a vieții însăși”, declară Liana Stanciu, șefa delegației țării noastre.

Anul acesta, invitații vor defila pe un covor turcoaz lung de 210 metri. Artiștii își vor etala ținutele, vor poza și vor acorda interviuri jurnaliștilor acreditați.
Evenimentul este organizat la Rotterdam Cruise Terminal, unde, în premieră, covorul roșu al ceremoniei va deveni turcoaz, în onoarea partenerului oficial din acest an. Situată în zona Wilhelmina Pier, lângă Podul Erasmus, clădirea face parte din patrimoniul cultural local și are o sală de 3800 m2.

„Sunt incredibil de nerăbdătoare să pășesc pe Turquoise Carpet și să iau parte la un eveniment absolut unic! Dar focusul nostru și atenția noastră ramân, în continuare, pe zilele de luni și de marți, când vrem să dăm tot ce avem mai bun!”, mărturisește Roxen, reprezentanta României.

Din cauza restricțiilor impuse de pandemie, delegațiile țărilor participante vor defila într-o formulă de maxim opt persoane, inclusiv artiștii.

Gazdele ceremoniei, Koos van Plateringen și Fenna Ramos, vor întâmpina invitații și vor realiza interviuri cu artiștii ESC 2021, dând startul „Săptămânii Eurovision”.

Duminică, TVR 1 va difuza imagini de la ceremonia de deschidere Eurovision 2021 în cadrul Telejurnalului de la ora 20.00. Ediția de luni a emisiunii „Destinația Eurovision” va aduce imagini inedite cu defilarea delegației României pe covorul turcoaz.
Emisiunea urmăreşte pas cu pas reprezentanta României și este difuzată în fiecare seară la TVR 1, TVR Moldova şi TVR Internaţional, de luni până vineri, de la ora 20.50 (în seara Finalei, de la 21.45), cât şi online, pe TVR+ şi pe canalul oficial de YouTube al TVR.

•       Prima semifinală Eurovision, în care va concura şi reprezentanta României, Roxen, cu melodia „”Amnesia, va avea loc pe 18 mai, iar spectacolul va fi transmis în direct pe TVR 1, TVR Internațional și TVR+, de la ora 22.00.
A doua semifinală va avea loc joi, 20 mai, iar marea finală, sâmbătă, 22 mai. Telespectatorii români vor putea urmări cele trei evenimente ale competiției în direct pe TVR 1, TVR Internaţional şi TVR+, începând cu ora 22.00.

Foto credit: EBU / Thomas Hanses    

***

Eurovision Song Contest 2021 are loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 18 şi 20 mai şi finala pe 22 mai și va fi difuzat în direct la TVR. Roxen, reprezentanta României la ediţia cu numărul 65 a concursului, va fi al 13-lea artist care va urca pe scena de la Rotterdam, în prima semifinală, pe 18 mai.


***
Roxen a început să cânte de la o vârstă fragedă, cucerind trofeu după trofeu la diverse concursuri locale de talente. Debutul său a fost marcat de colaborarea cu Sickotoy pentru piesa „You Don’t Love Me”, care a atins performanțe remarcabile, ajungând pe primele 10 poziții ale celor mai difuzate piese la radio atât în topurile din România, cât și în cele din Bulgaria, și s-a regăsit, totodată, și în playlist-urile radiourilor din Franța, Mexic, Spania, SUA și Turcia. Single-ul său de debut – „Ce-ți cântă dragostea” – a devenit una dintre cele mai difuzate piese din 2020, dominând topurile timp de 7 săptămâni și însumând peste 30 de milioane de vizualizări pe YouTube. Fiind desemnată reprezentantă a României la ediția din 2020 a competiției Eurovision, Roxen a lansat 5 piese pentru selecția națională, piesa Alcohol You fiind desemnată câștigătoare. Din cauza pandemiei COVID-19, competiția Eurovision de anul acesta a fost anulată, însă Roxen rămâne reprezentata României pentru ediția din 2021 de la Rotterdam, cu o nouă piesă: „Amnesia”.

***

Eurovision Song Contest 2021 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 18 şi 20 mai şi finala pe 22 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului, participă - alături de România - alte 38 de țări.
Atât semifinalele, cât şi finala internaţională a ESC 2021 vor fi transmise live pe TVR.
Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de Duncan Laurence, reprezentantul Regatului Țărilor de Jos, cu piesa “Arcade”, în 2019. Ediția 2020 a Eurovision Song Contest a fost reprogramată de către organizatori, în contextul pandemiei de coronavirus.
Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.
Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.
Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).

***

Pentru alte informaţii, vă rugăm să ne scrieţi la: eurovision.romania@tvr.ro sau cristian.acatrinei@tvr.ro
Persoana de contact: Cristian Acatrinei    0749.081.959


Echipa Eurovision România

FILM.TVR.RO

Logo

 
Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...