loader
Foto

Maraton Decizi pentru România la TVR 1 şi TVR Internaţional

Pe 9 decembrie, vă ţinem la curent cu tot ce se întâmplă în ziua Alegerilor Parlamentare

 

Peste zece ediţii speciale dedicate alegerilor parlamentare din România - duminică, 9 decembrie, pe parcursul întregii zile, cărora li se adaugă Telejurnalele de la 14.00 şi 20.00

Echipa Direcţiei Emisiunilor Informative a TVR a pregătit pentru duminică, 9 decembrie, un program maraton prin care va ţine la curent românii cu desfăşurarea alegerilor parlamentare. Sub genericul Decizi pentru România, TVR 1 va transmite de-a lungul întregii zile peste zece ediţii speciale dedicate alegerilor. Acestora li se adaugă cele două Telejurnale de la orele 14.00 şi 20.00.

„Programul TVR 1 de duminică se transformă într-unul specific unei televiziuni de ştiri: vom avea un maraton de transmisiuni în direct din toate punctele geografice ale ţării, de interes pentru desfăşurarea alegerilor parlamentare. Ne propunem ca telespectatorii să afle de la TVR evoluţia votului românilor din 9 decembrie. Echipele de jurnalişti de la ştiri vor explica importanţa votului pentru Parlamentul României; teme aparent anoste, greu de digerat de electorat în varianta propusă de politicieni în campania electorală, vor fi analizate de experţi în diferite domenii – infrastructură, agricultură, economie etc. pe parcursul întregii zile.” (Claudiu Lucaci, director DEIS de la TVR)

În prima parte a zilei, Florian Petrică va prezenta ediţiile Decizi pentru România de la 07.00, 10.00 şi 11.30. La ora 13.00, Raluca Belciu vine cu noutăţi despre cum votează românii, la o altă ediţie Decizi pentru România, cu legături directe de la Biroul Electoral Central (BEC), Centrul de Sociologie Urbană şi Regională (CURS), la secţii de votare din Bucureşti şi din ţară.

Telejurnalul de la ora 14.00, cu Monica Ghiurco, sintetizează prima parte a zilei alegerilor parlamentare. Tot Monica Ghiurco va prezenta şi ediţiile Decizi pentru România de la orele 15.30 şi 17.00, cu primele dezbateri în studio pe tema prezenţei la vot, dar şi despre birocraţie şi fiscalitate în România.

La ora 19.30, Mihai Constantin intră în direct cu BEC pentru raportarea prezenţei la vot a românilor până la acel moment. De la 20.00, Mihai Constantin şi Ligia Munteanu prezintă principalul Telejurnal al zilei, care va fi urmat de încă trei ediţii speciale Decizi pentru România.

Telespectatorii TVR vor afla în timp real  primele estimări ale rezultatelor alegerilor parlamentare la închiderea urnelor,  conform datelor furnizate de sondajul la ieşirea de la urne realizat pentru TVR de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională (CURS) şi Grupul de Studii Socio Comportamentale Avangarde SRL. Astfel, de la 20.50 şi 22.00, Ruxandra Gheorghe şi Claudiu Lucaci dezbat cu jurnalişti şi sociologi invitaţi în studio participarea la vot a românilor, rezultatele de la ora 21.00 ale exit-poll-ului şi primele reacţii de la sediile partidelor politice.

Ultima ediţie specială Decizi pentru România începe la 22.50 şi va fi găzduită de jurnaliştii Ramona Avramescu şi Mihai Rădulescu. Aceaştia vor face cunoscute telespectatorilor ultimele raportări BEC, CURS, situaţia cuprinzând caracteristicile demografice, dar şi o analiză a zilei alegerilor parlamentare din 9 decembrie.

TVR Internaţional va ţine la curent românii din afara graniţelor ţării cu desfăşurarea evenimentelor în ziua alegerilor parlamentare, având aceleaşi ediţii speciale ca şi TVR 1.

Totul este LIVE VIDEO pe TVR+, iar pe TVRNews.ro, cei interesaţi pot accesa cele mai importante ştiri ale zilei şi rezumatele ediţiilor speciale.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...