loader
Foto

De 1 Decembrie, la TVR MOLDOVA

De Ziua Naţională a tuturor românilor, TVR MOLDOVA aduce sărbătoarea în casele noastre prin transmisiuni directe, ediţii speciale ale Ştirilor şi ale emisiunilor îndrăgite de telespectatori.

 

  • Ceremonii militare în direct de la Arcul de Triumf şi de la Alba-Iulia – TVR este official broadcaster

De-a lungul zilei de 1 Decembrie, în programele de ştiri şi ediţiile speciale, la TVR MOLDOVA vom cunoaşte români care au adus plus valoare comunităţii în care trăiesc, au reuşit să-i bucure pe cei din jur sau au „tratat” România prin solidaritate. Serie de testimoniale, reunită sub genericul  #EUSUNTROMÂNIA, al Ştirilor TVR, va fi difuzată în ediţiile speciale ale zilei şi în „Telejurnalul” de la orele 13.00, 14.00, 18.00, 20.00.

Aniversarea Zilei Naţionale începe la TVR MOLDOVA devreme, la „Telematinal”. Echipa emisiunii propune o ediție specială de 1 Decembrie, zi în care ne gândim la toate motivele care ne fac mândri de spațiul românesc.

Ediţiile speciale de la 10.00 şi 12.00, vor include duplexuri cu studiourile TVR din Iaşi, Cluj, Timişoara, Craiova, Târgu-Mureş, dar şi corespondenţe din Republica Moldova: Mihai Rădulescu şi Svetlana Gore de la TVR Moldova ne transmit în direct cum se simte, la Chişinău, Ziua Naţională a tuturor românilor. De la Alba-Iulia relatează reporterul Vlad Ungar şi colega sa de la TVR MOLDOVA, Carina Muller. În ediţiile speciale vom cunoaşte români deosebiţi. Tot despre români şi România discută Alina Stancu şi Virgil Ianţu, invitatul ei la prima ediţie specială a zilei, difuzată începând cu ora 10.00.

În direct de la ora 10.50, Adelin Petrişor şi col. Constantin Spânu, partener de microfon al reporterului TVR în transmisiunile de 1 Decembrie, vor comenta parada militară de la Arcul de Triumf. Iar Daniel Coman surprinde atmosfera din mijlocul publicului. Ca în fiecare an, Televiziunea Română este official broadcaster al evenimentului şi va oferi semnal tuturor posturilor de televiziune pentru preluarea imaginilor de la Arcul de Triumf din Capitală. Două care de televiziune, trei unităţi DSNG şi peste 150 de profesionişti ai TVR vor asigura transmisiunile în direct atât de la parada militară desfăşurată la Bucureşti, cât şi de la cea din Alba-Iulia (ora 15.00).

La 15.45 este programat documentarul „Arhitectura României Mari”, film despre căutarea identității naționale în domeniul arhitecturii.

Emisiunile tradiţionale ale TVR MOLDOVA – „Obiectiv comun” (ora 17.00) şi „Punctul pe Azi” (ora 19.00) au pregătit, de asemenea, ediţii speciale.

Seara, telespectatorii sunt invitaţi la un regal muzical: de la 21.10, urmărim Concertul extraordinar aniversar, organizat pentru a marca 145 de ani de la naşterea marelui sculptor român Constantin Brâncuşi, urmat, de la 22.15, de concertul susţinut de Orchestra de Cameră Radio şi Orchestra Naţională de Cameră a Republicii Moldova pentru a sărbători, deopotrivă, Ziua Națională a României și 10 ani de la înființarea postului Radio România Chișinău. Concertul se desfăşoară sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeşelea, iar solist va fi violoncelistul Andrei Ioniță.

De la 23.10 – urmează ediţia specială „Câştigă România” şi spectacolul folcloric „Noi suntem români!”, prezentat de Iuliana Tudor.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Drama „Marocco/Mikado” (2021), în 4 aprilie, la TVR Cultural: Într-un șir de întâmplări în care toți au avut intenții bune, dar totul se sfârșește cu moarte, cine e vinovatul?

Dramele „Femei obișnuite” (2019), „Marocco/Mikado” (2021) și „Pather Panchali” (1955) sunt propunerile TVR Cultural pentru telespectatori, în ...

Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Compozitorul Aurel Stroe (1932-2008), la „Înapoi la argument”: Structura îi dă existență piesei muzicale (ediție din 2006) | VIDEO

În ultima săptămână din luna martie, TVR Cultural redifuzează dialogurile substanțiale dintre Horia Roman Patapievici și regizorul Corneliu ...