loader
Foto

Campionatele Europene de Înot Juniori 2022, în exclusivitate la TVR, 5-10 iulie

Competiţia s-a desfăşurat pentru prima oară în România şi este transmisă live la TVR1, de marţi până duminică, de la ora 17.00. | VIDEO

 

Documente disponibile pentru descarcare:

Actualizare 10 iulie: „Careu de AUR, iar a cincea carte ARGINT” - David Popovici a câştigat a 5-a medalie! Este campion european de juniori şi în proba de 100 m liber! Mulţumim, David! Vlad Stancu, argint la 400 de m liber după o cursă cu sufletul la gură

Actualizare 8 iulie: David Popovici a câștigat o nouă medalie de aur, în proba de 50m liber. Andra Denisa Gorecki s-a calificat în finala de 200m fluture feminin.

Actualizare 7 iulie: Vlad Ştefan Stancu a câștigat titlul european la 1.500 m liber. Aceasta este a doua medalie obţinută joi de reprezentanţii României, după argintul sportivei Bianca Costea în proba de 50 m liber feminin. David Popovici s-a calificat în finala probei de 50 m liber. Finala va avea loc vineri.

Actualizare 6 iulie: David Popovici a luat aurul la 200 m liber. La ștafeta mixtă de 4x100 m liber, echipa României a ocupat locul al II-lea.

***

Eveniment istoric în România! 1.600 de tineri sportivi din 42 de ţări se întrec pentru medalii la Campionatele Europene de Înot pentru Juniori 2022 de la Otopeni. Evenimentul este transmis în direct la TVR 1, în perioada 5-10 iulie, de la ora 17.00.

La început de iulie, sportul care a făcut să răsune Imnul României la Budapesta se mută în ţara noastră. În premieră, Complexul Olimpic de Natație Otopeni găzduieşte Campionatele Europene de Înot pentru Juniori. Alina Alexoi şi Cristian Mîndru ne însoţesc în turneul european, comentând transmisiunile în direct de la TVR 1.

Competiţia este preluată şi pe TVR Moldova (5-10 iulie, de la miezul nopţii).

De asemenea, cele mai importante momente ale probelor de concurs le vom vedea în jurnalele şi ediţiile speciale difuzate pe TVR INFO.

După ce a transformat de două ori apa în aur la Mondiale, David Popovici înoată acasă, pentru ultima oară la juniori. Competiţia celor mai buni tineri înotători din Europa este aşteptată în toate ţările de pe continent. Vârstele de participare sunt între 14 şi 17 ani, iar ţara noastră este reprezentată de 12 fete şi 14 băieţi.

Campionatele Europene organizate de Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern beneficiază de condiţii excelente de desfăşurare în ţara noastră – baza sportivă de la Otopeni este construită la cele mai înalte standarde şi deţine un bazin olimpic de înot, unul de sărituri în apă și încă trei bazine pentru recuperare și încălzire.

Concurs cu premii şi pentru telespectatorii TVR 1!

Televiziunea Română îi premiază pe cei mai fideli 50 de telespectatori cu seturi complete de înot – prosop, ochelari, cască şi papuci – puse la dispoziţie de partenerul nostru, Hervis Sports România. Aceştia le pot obţine urmărind transmisiunile în direct şi răspunzând întrebărilor postate pe pagina de Facebook TVR 1.

(w882) premii con

Regulamentul concursului poate fi consultat aici.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...